VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Koláčky z tvarohového těsta s marmeládou (Dolcetti di ricotta e marmellata)

4. června 2015 v 7:00 |  Cukrovi a drobné zákusky
Koláčky z tvarohového těsta - nebo z rikoty - jsou po upečení křehké a mají výhodu že uležením ještě získají na chuti a neosychají. Marmeládu si zvolte sami podle vaší chuti, výborná jsou i povidla. Vozím si je z Prahy (domácí!) i když letos mě už kamarádka připravila na to,že asi nebudou protože se neurodily švestky...:-((
Nicméně se mi podařilo objevit italskou švestkovou marmeládu která se jim dost podobá i když to není úplně to pravé povidlové :-)
INGREDIENCE:
300 gr tvarohu nebo rikoty
300 gr hladké mouky
150 gr másla nebo tuku (dávám zhruba půl na půl)
150 gr cukru
1/2 prášku do pečiva
vanilka, citronová kůra,sůl
marmeláda
vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Smícháme mouku,prášek do pečiva,vanilku a větší špetku soli.Rozmícháme tvaroh aby v něm nebyly kousky. Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, strouhanou citronovou kůru a po částech směs mouky.Vypracujeme hladké těsto které dáme aspon na hodinu odpočinout do lednice. Pak vyválíme na pomoučeném válu a tvořítkem nebo skleničkou o průměru asi 7 cm děláme kolečka. Polovinu jich vprostřed křížem nařízneme. Na plná kolečka dáme doprostřed lžičku marmelády,přiklopíme naříznutým kolečkem a okraje dobře přitiskneme.Pak znovu pomocí formičky odřízneme přebývající okraje. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct při 180' až zezlátnou. Vychladlé cukrujeme.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 4. června 2015 v 9:59 | Reagovat

Děvče, jak ty to všechno zvladáš uvařit a napéct. Tvarohové těsto nezklame, když neni čas, jen čtverečky posypu před pečení krystal. cukrem a hotovo. Už vím, jak to zvládáš, ty jsi prostě šikovná holka.

2 beallara beallara | Web | 4. června 2015 v 10:51 | Reagovat

Přikláním se k Božence....mě se u Tebe strašně líbí, pečeš a vaříš s ohromnou lehkostí, vkus máš velice moderní a recepty poutavé, zapisuji a až se vrátím z dovolené zkusím :-P

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 4. června 2015 v 12:49 | Reagovat

[1]: Dík za pochvalu,ono to bude asi i tím že některé recepty jdou rychleji uvařit než dát na blog! :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 4. června 2015 v 12:54 | Reagovat

[2]: Děvčata,tolik chvály si snad ani nezasloužím! :-) Diky moc,jsem ráda že se ti tu líbí a oplácím ráda navštěvu :-)  :-)

5 Elis Elis | Web | 4. června 2015 v 21:50 | Reagovat

Koláčky vypadají parádně, dostala jsem na ně chuť...

6 Helena Helena | E-mail | 4. června 2015 v 22:04 | Reagovat

Růženko, ty vypadají náramně. :-)

7 Janinka Janinka | E-mail | Web | 5. června 2015 v 10:43 | Reagovat

Tak tohle se mi moc líbí, konečně upeču zase něco jiného. U nás se pořád dokola střídá perník se štrůdlem nebo listovým těstem. Změna je život, mňam! :-)

8 Evina Evina | E-mail | Web | 6. června 2015 v 11:05 | Reagovat

Růženko,zdravím :-)  :-)  :-) Protože miluji každé jídlo,do kterého se dává tvaroh,pokusím se to udělat také :-D  :-D  :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. června 2015 v 14:26 | Reagovat

[5]:Nezbylo :-) :-) Ale je to rychlovka a můžeš si smlsnout :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. června 2015 v 14:27 | Reagovat

[6]: Díky Helenko! :-)

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. června 2015 v 14:29 | Reagovat

[7]:Tak tohle znám,přes zimu je u nás štrůdl každou chvíli :-) To vždycky prostuduju spoustu receptů a pak zas sáhnu po jablkách a listovém těstě :-)

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. června 2015 v 14:30 | Reagovat

[8]: Taky mám tvaroh pořád při ruce-je to vděčný pomocník! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama