VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Mušle s cukinami, rikotou a rajčaty (Conchiglie con zucchine ricotta e pomodori)

16. července 2015 v 7:00 |  Těstoviny
V letním horku platí pravidlo uvařit co nejrychleji (hlavně pro kuchařku) jídla která zasytí ale nezatíží trávení (pro všechny). Těstoviny jsou ideální,uvaří se za krátkou dobu a můžeme je ochutit zeleninovým "ragù" např.s přidáním ricotty. Získáte tak rychlý,zdravý a z hlediska správné výživy vyvážený pokrm. Obsahuje totiž jak uhlohydráty(těstoviny) tak vitamíny (zelenina),vápník pro vaše kosti (ricotta a parmezán) i tuk - v tomto případě neškodný a lehce stravitelný olivový olej.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr těstovin - použila jsem mušle,ale je vhodný jakýkoliv krátký formát
300 gr malých a mladých cukinek
2 stroužky česneku
4 zralá,oloupaná rajčata nebo plechovka drcených (asi 400 gr)
200 gr rikoty (myslím že se dá použít i tvaroh)
50 gr strouhaného parmezánu
sůl
peperončino
olivový olej
bazalka
Stroužky česneku rozmáčkneme na plocho a dáme osmahnout na olivový olej.Cukiny nakrájíme na malé kousky, vhodíme na pánev a mícháme a opékáme až zezlátnou. Vyjmeme česnek.Do mísy dostatečně velké aby se do ní vešly těstoviny dáme rikotu,2-3 lžíce parmezánu a dobře promícháme.Rajčata spaříme,oloupeme a rozdrtíme na drobné kousky-nebo použijeme již hotová (ale teď když jsou čerstvá rajčátka bych rozhodně volila první možnost :-)). Přidáme je do směsi rikoty spolu s opečenými cukinami. Dochutíme solí,peperončínem (nebo pepřem) a pěknou lžící sekané bazalky.Těstoviny uvaříme,scedíme a bez proplachování vhodíme do mísy.Dobře promícháme a servírujeme.Na talíři ještě posypeme parmezánem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Beallara Beallara | Web | 16. července 2015 v 7:28 | Reagovat

U nás máme maličko problém s cuketami, ty malé jsou v obchodech neúměrně drahé a lidé na zahrádkách produkují metrová " hovádka ", která jsou nechutná a plná pecek, dobrou a lahodnou cuketu je umění koupit, bohužel :-!

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. července 2015 v 8:46 | Reagovat

Naprosto souhlasím! Když mě představili poprvé českou cuketku,myslela jsem si že je to druh tykve.. :-) Tady ty největší jsou asi jako salátové okurky,ty nejlepší jsou malé,hladké,velké asi jako prostředník.Ty se dají jíst i syrové.Snad by se dalo něco malého vypěstovat i na zahrádce? Nebo je u nás prostě moda velkých cuket?? ;-)

3 Božena Božena | 16. července 2015 v 10:34 | Reagovat

Na tyto dobroty si pěstujeme tzv. máslové cukety. Jsou žluté, malé a bez pecek.. Na farmářskych trzích je už také prodávají. Není ovšem nad domácí sklizeň. Ráno jsme nasbírali plný koš a samozřejmě budou k obědu s těstovinami. Já těstoviny můžu každý den, takže zítra budou podle tvého receptu. Diky. Česnek, rajčata i bazalku máme svou, bude to rychlý oběd.

4 Radka Radka | Web | 16. července 2015 v 13:37 | Reagovat

Přesně takováto jídla miluju! (i když mám v lednici mega cuketu ;-)).

5 Alis Alis | Web | 16. července 2015 v 14:44 | Reagovat

Ahoj Růženko, zase další recept, který  mi padl do noty :-)  :-) teď na léto úplně ideální jídlo :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. července 2015 v 15:04 | Reagovat

[3]: Užila by sis v Itálii - tady jsou těstoviny opravdu denně :-) Já je ale můžu taky tak není problém,nepřejí se. Máš všechno už doma,tak stačí vhodit mušle do hrnce :-) O česneku se ti asi v noci zdá,co?? :-D

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. července 2015 v 15:06 | Reagovat

[4]: Budeš jí muset oloupat,vydlabat,okrájet... :-) Ale chuť je asi stejná? Mám zkušenost jen s těmi malými :-)  :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 16. července 2015 v 15:09 | Reagovat

[5]: Hlavně jestli na vás zas přijdou tropická horka...my jsme v plném proudu a nějak nevidíme konce..Na víkend se můžeme těšit na oteplení - slibují kolem 40 8-)

9 Božena Božena | 16. července 2015 v 16:32 | Reagovat

[6]:  Únava ze sklizně česneku je pryč, tak česnek mám ráda pořád stejně. Jíme ho hodně a často, na těstovinách je báječný.

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. července 2015 v 14:11 | Reagovat

[9]: Itálie by ti sedla - co se vaření týče určitě. Česnek se používá v hojné míře,jak na těstoviny tak např.na maso..Snad jen do kafe ho nedávají :-D

11 Joina Joina | Web | 17. července 2015 v 21:34 | Reagovat

To vypada jako na velmi lahodnou večeři :)

12 Iva Iva | E-mail | Web | 18. července 2015 v 12:44 | Reagovat

Růženko, skvělý recept na horké dny. ;-) Na zahrádce si nařežu mladé cuketky a recept vyzkouším. :-D  :-)

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. července 2015 v 14:17 | Reagovat

[11]:Italové mají těstoviny jako první chod-říká se jim taky "suché polévky".Pak teprve přijde maso s přílohou.Ale dobře ochucené - třeba i s masovým ragù nebo zeleninou se podávají i jako hlavní (a jediné) jídlo. Máš hezký a rozmanitý blog :-)  :-)

14 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. července 2015 v 14:19 | Reagovat

[12]: Těstovinám a vůbec italské kuchyni kde se dá uvařit s minimálním stáním u plotny v horkých dnech blahořečím!! :-)

15 Jitka Jitka | E-mail | Web | 20. července 2015 v 8:55 | Reagovat

Saprlote, to vypadá chutně a cítím z toho zdraví! Já se dnes taky chystám na cuketu budu ji zapékat a pozvala jsem na ni i sousedku.Pro jednoho mně nebaví vařit. Muž není doma, ten se dnes otráví nějakým žvancem v některé z brněnských restaurací. :-D

16 Helena Helena | E-mail | 20. července 2015 v 23:04 | Reagovat

Tohleto jídlo vyzkouším, mám letos tři rostlinky, takže hned zítra Růži jdu na to. :-)

17 Ruzena Ruzena | E-mail | Web | 20. července 2015 v 23:16 | Reagovat

[15]: Jitko,zapečenou cuketu bych si dala taky.. :-) A kdybych byla sama asi bych ani nezapla sporák..je tu pořád teploučko :-)

18 Růžena Růžena | E-mail | Web | 20. července 2015 v 23:21 | Reagovat

[16]: Tak dobrou chuť Heli! :-)  :-)

19 Iva Iva | E-mail | Web | 23. července 2015 v 22:12 | Reagovat

Růženko, včera  u nás bylo děsné vedro a proto jsem udělala jsem těstoviny s cuketou podle tvého receptu. Sklidila jsem pochvalu, bylo to výborné. :-D
Recept jsem si dala na blog - samozřejmě s odkazem na tvůj recept. ;-)

20 ruzena ruzena | 23. července 2015 v 22:30 | Reagovat

[19]: To mě ovšem nesmírně těší :-) V létě - a zvlášť v takhle parném-se toho moc vařit nedá..ale taky nemůžeme žít jen o salátu a mozzarelle :-) U vás vedro brzy skončí,ale my máme vyhlídku ještě na dost dlouho.. 8-)

21 Iva Iva | E-mail | Web | 24. července 2015 v 22:24 | Reagovat

[20]: Růženko, jsou to hrozná vedra. Nejsme na to zvyklí. ;-) Přežij v pohodě ta vaše vedra. :-D  :-)

22 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 25. srpna 2015 v 16:26 | Reagovat

[3]: Nedávno jsem dostala v obchodě koupit máslovou cuketu, byla výborná. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama