VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Rajčata plněná tuňákem (Pomodori ripieni con tonno)

6. července 2015 v 7:00 |  Bezmasà jìdla
Že je teplo,nemusím nikomu připomínat,stačí se podívat na teplotní rekordy v téměř celé Evropě. Blahořečím italské kuchyni za její rychle uvařená jídla,ale i tak je každá minuta u sporáku nepříjemná.Pasta je uvařená za pár minut,ale samotná nestačí a pak to chce i změnu...Takže něco rychlého a raději studeného-jako třeba plněná rajčata s tuňákem?
INGREDIENCE po 4 osoby:
8-10 rajčat podle velikosti
250 gr tuňáka bez nálevu
2-3 plátky staršího chleba
2 natvrdo vařená vejce
100 gr majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 lžicky nadrobno sekané čerstvé cibulky
2 lžíce nadrobno sekaných kaparů (nebo nakládaných okurek)
trochu vody s octem na namočení chleba
Rajčata rozpůlíme,vydlabeme, mírně osolíme a obrátíme na papírový ubrousek aby odkapaly. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, pak je zchladíme ve studené vodě a nakonec oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Kapary používám v nálevu,pokud je máte naložené v soli,dobře propláchněte a nasekejte spolu s cibulkou nadrobno.Nemáte-li po ruce kapary,můžete nahradit okurkami ve stejném množství. Chleba dejte na chvíli namočit do vody se lžickou octa,pak vymačkejte a rozdrobte do mísy,kam přidáte i okapaného tuňáka spolu s ostatními ingrediencemi. Spojte majonézou a vmíchejte i hořčici. Naplňte touto směsí půlky rajčat a dejte vychladit.Podávejte s chlebem nebo bagetou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 6. července 2015 v 10:10 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je super letní receptík :) V těhle vedrech se určitě hodí :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2015 v 16:32 | Reagovat

[1]: Ahoj Ali, byl skoro problém i uvařit to vejce! :-)  :-)

3 beallara beallara | Web | 7. července 2015 v 11:13 | Reagovat

Wow, to je laskomina, jednoduché a přitom žravé, máme o víkendu posezení, zkusím, jak se zavděčím,sama sobě najisto :D

4 Radka Radka | Web | 7. července 2015 v 17:03 | Reagovat

Jsme dva dny v Čechách a po italské kuchyni se mi strašně stýská. Plněná rajčata jsou vždy skvělá, nám je dělali hlavně se směsí sýrů a bylin, ale proč nezkusit s tuňákem? Jenže když na tvé fotce vidím ta nádherná rajčata a porovnám je s nabídkou u nás, chce se mi plakat :-( . Krásný den!

5 Božena Božena | 7. července 2015 v 17:25 | Reagovat

Prima letní recept, jen co dozraje více rajčat, hned vyzkouším. Už cítím tu skvělou chuť na jazyku. Měj se hezky.

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. července 2015 v 20:49 | Reagovat

[3]: Žravé je ten správný výraz :-) Když jsou rajčata menší,jsou to takové dobré jednohubky :-)  :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. července 2015 v 20:51 | Reagovat

[4]: Asi to chce rajčata ze zahrádky.. :-)
Italská kuchyň je dobrá pořád,ale v létě jedinečná! :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. července 2015 v 20:58 | Reagovat

[5]: Horka asi ještě chvíli vydrží jak se zdá..Čerstvá rajčátka jsou dobrá třeba i jen nakrájená na plátky na chleba s máslem..bývala to naše večeře na internátě :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama