VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Grilovaná zelenina (Verdure grigliate)

4. srpna 2015 v 7:00 |  Zeleninové pokrmy
Dovolená utekla jak voda a léto je nadále v plném proudu. Letošní teploty jsou opravdu rekordní a na jídla připravovaná dlouhým dušením nebo snad pečením v troubě můžete zapomenout. Dává se přednost-kromě věčných (a vděčných) těstovin - rychlým úpravám masa s různými saláty. Ze začátku jsem byla ráda jak mám rychle a zdravě uvařeno,ale po pár týdnech se mi zdá že mám v břiše žáby :-) Proto jsem po ránu, kdy se ještě v kuchyni dá vegetovat,připravila směs na zeleninovou přílohu.K obědu jí stačilo jen rychle prohřát na pánvi a přidat opečený steak z kuřecího masa.
INGREDIENCE:
4 papriky
2 větší lilky
4 brambory
2 stroužky česneku - pokud vám nechutná můžete klidně vynechat
olivový olej,sůl,pepř,oregano,sekaná petržel a bazalka
Lilky omyjeme a podélně nakrájíme. Rozložíme je na plochou mísu, posypeme solí a necháme vypotit. Mezitím omyjeme a rozkrojíme papriky,vyjmeme jádra a dužinu. Oloupeme i brambory,nakrájíme na menší kostky a dobře propláchneme a osušíme.
Opláchneme a osušíme i lilky a spolu s paprikami dáme na sucho opéct pod gril nebo na grilovací pánev po obou stranách.Prochladlé pak nakrájíme na kousky zhruba 3x3 cm.Brambory opečeme na větší pánvi s trochou tuku za občasného míchání - musí být opečené,ne smažené. Potom k nim přidáme ostatní zeleninu,podle chuti utřený česnek,osolíme,opepříme, přidáme lžičku oregana,lžíci olivového oleje a nakonec směs sekané petrželky a bazalky a dobře promícháme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 4. srpna 2015 v 18:38 | Reagovat

Není nad letní recept. Všechnu zeleninu mám doma vlastní ze zahrady. Uvařila jsem to podle tebe, bylo to výborné i přesto, že jsme to měli bez masa. Lehké, dobré, diky.

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 4. srpna 2015 v 21:22 | Reagovat

[1]: Já to taky můžu bez masa,ale znáš to,chlapi :-) Není nad to mít zeleninku ze zahrádky,teď jsme na dovolené chodili k jednomu zelináři který prodává vlastní produkty a je to úplně něco jiného.tady jsou taky trhy ale kupují i ve velkoobchodě :-?

3 beallara beallara | Web | 5. srpna 2015 v 7:10 | Reagovat

Já toto mohu ráno, v poledne i večer a nepřejím se toho, mám to ráda v létě i za studena :-P

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. srpna 2015 v 10:55 | Reagovat

Zeleninky není nikdy dost. Jen bych potřebovala taky vlastní zahrádku - a někoho kdo by o ni pečoval,baví mě spíš to zpracovávání :-)

5 Helena Helena | E-mail | Web | 5. srpna 2015 v 13:49 | Reagovat

Vítej zpátky Růženko, taky vařím rychlá jídla cak cak a je hotovo. Tento týden máme nudlový, v pátek tady hlásí čtyřicítku 8-O , takže uvidíme. Máš pravdu s těmi žábami, tělo je už samo o sobě přetížené tím horkem. :-) Někdy ti písnu. :-)

6 Ježurka Ježurka | Web | 5. srpna 2015 v 14:29 | Reagovat

Jídlo vypadá na talíři opravdu skvěle! Víš, že jsem lilek nikdy neupravovala, ani nejedla? Jsem ostuda, co? Budu muset vyzkoušet.
Jo a dík za návštěvu u mne. Tady to máš hezké, určitě ještě přijdu. Krásný den! :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. srpna 2015 v 13:07 | Reagovat

[5]:Budu se těšit :-) Máme tady vedro od začátku července a už toho máme plné kecky!! Prý nejteplejší červenec všech dob .. ???

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. srpna 2015 v 13:09 | Reagovat

[6]:Já jsem na lilek přišla taky dost pozdě,i když tady je zvlášť v létě hodně používaný. Ale je to fakt dobrá zelenina a dá se připravit na hodně způsobů. Taky k tobě ráda chodím :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama