VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Říjen 2015

Víte, že už za dva měsíce...

28. října 2015 v 14:34 Vánoce
...bude po Vánocích ?? Teploty letošní zimy tomu sice zatím nenasvědčují, ale Vánoce se kvapem blíží. V obchodech jsou již připraveni, alespoň jak jsem to viděla tento týden v Praze. Nakoupila jsem si trochu materiálu a chci se pustit do patchworkových ozdob - přináším první "vlaštovku" (vzhledem k počasí je myslím přirovnání na místě :-)) v podobě zvonku.

Sušenky z celozrnné mouky (Biscoti integrali)

12. října 2015 v 19:35 Cukrovi a drobné zákusky
Chcete mlsat bez výčitek svědomí ?
Sušenky z celozrnné mouky jsou velmi chutné ale hlavně zdravější než klasické zvlášť když k jejich přípravě použijeme jako sladidlo třtinový cukr a med a místo másla nebo tuku rostlinný olej, např.slunečnicový.
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
300 gr celozrnné mouky
80 gr třtinového cukru
4 lžíce medu
60 gr slunečnicového oleje
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
3-4 lžíce jogurtu nebo mléka
špetka skořice
špetka soli
třtinový cukr na obalení, čokoládové pecky nebo kousky čokolády (podle chuti)
*******************************************************************************************************************************************
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, přidáme sůl, skořici a čokoládu. Vlijeme olej, med a mírně rozšleháme vejce a zaděláme těsto. Bereme kousky a tvoříme malé kuličky které trochu zpološtíme. Na talíř nasypeme třtinový cukr a placičky v něm lehce obalíme buď jen z jedné nebo z obou stran. Dáme na plech vyložený pečicím papírem trochu od sebe a pečeme při 170 stupních až zezlátnou.
Místo čokolády můžete přidat např. hrozinky nebo nadrobno sekané oříšky či mandle anebo jen přidat trochu kokosu.