VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Těstoviny se špenátem šunkou a smetanou (Pasta con spinaci prosciutto e panna)

25. listopadu 2015 v 18:05 |  Těstoviny
Tento recept je také nazýván "těstoviny Pepka námořníka" (pasta di Braccio di ferro - Pepek námořník je v Itálii známý pod jménem "Železná paže) a zřejmě je to trik jak dostat do dětí špenát který u nich nebývá příliš oblíbený. Ale vidina svalnatého námořníka který díky posilujícímu špenátu všechny přemůže někdy pomůže Mrkající
Původně byl recept jen se špenátem a smetanou, ale šunka nebo pancetta dodají rozhodně lepší chuť!

INGREDIENCE pro 4 osoby:
320 gr těstovin krátkého formátu ( penne, vřeténka apod.)
150 gr špenátu ( i zmrazeného)
150 ml smetany
150 gr na kostičky nakrájené šunky nebo pancetty ( italská sušená slanina )
olivový olej
sůl a pepř
strouhaný parmezán na posypání (nejlépe Parmigiano Reggiano)

Dejte vařit těstoviny do většího množství osolené vody.
Pokud použijete čerstvý špenát, spařte jej horkou vodou a nasekejte na drobno. Zmrazený nechte rozmrazit a naložte s ním taktéž. Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte šunku, krátce orestujte a přidejte špenát. Ochutnejte a eventuelně dosolte.Dobře promíchejte, stačí pár minut. Mezitím se vám uvaří těstoviny - ne úplně do měkka aneb jak říkají Italové "al dente" - musí zůstat trochu tužší - které slijete ale nechte si naběračku vody ve které se vařily na zředění omáčky. Vhoďte je na pánev a přidejte i smetanu a trochu vody z těstovin. Nechte asi minutu je nechte dojít na pánvi za stálého míchání aby se těstoviny pěkně obalily krémovou omáčkou. Nakonec přidejte pepř, pokud máte čerstvě mletý tím lépe a asi 2 lžíce parmezánu Parmigiano Reggiano. Promíchejte jen velmi krátce a ihned podávejte. Na talíři ještě posypte parmezánem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 25. listopadu 2015 v 22:08 | Reagovat

Jo, jo, dobroučký špenátek. Kéž bych na něj neměla alergii.

2 Iva Iva | Web | 25. listopadu 2015 v 22:57 | Reagovat

Zajímavý receptík a rychlý, pokud je potřeba rychle zasytit rodinku. Určitě vyzkouším. :-D  ;-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. listopadu 2015 v 10:19 | Reagovat

[1]:To je pravda, tenhle recept pro tebe není :-) Tak zas příště :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. listopadu 2015 v 10:21 | Reagovat

[2]: Prakticky se omáčka uvaří za stejnou dobu jako těstoviny - typicky italské :-)  :-)

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 26. listopadu 2015 v 20:06 | Reagovat

To bych mohla uvařit, máme špenát rádi a mám v mrazničce listový, tak se bude hodit. Tak ještě kousek šunky a parmezán :-)

6 Janinka Janinka | E-mail | Web | 27. listopadu 2015 v 9:39 | Reagovat

Jako vždycky, mňamina! Miluju taková rychlá jídla :-).

7 Ježurka Ježurka | Web | 27. listopadu 2015 v 14:29 | Reagovat

Vida, co všechno lze dělat se špenátem a já stará konzerva ho dělám pouze klasicky. Iva s ním dnes plnila panenku a ty tuhle dobrotu, budu se muset nad sebou zamyslet.

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. listopadu 2015 v 20:32 | Reagovat

[5]: Můžeš to udělat i bez šunky (ale ne bez parmezánu :-) Se šunkou to je ovšem lepší! :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. listopadu 2015 v 20:35 | Reagovat

[6]: Mám pocit že už jinak než rychle ani vařit neumím :-)  :-) Někdy se pustím do něčeho delšího ale zdá se mi nespravedlivé vařit se hodiny s něčím co se pak za 20 minut sní :-D

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. listopadu 2015 v 20:37 | Reagovat

[7]: Taky jsem zabrousila k Ivě :-) Špenát se dá využít v mnoha podobách, já jsem tak dělala krůtí závitky - se špenátem, šunkou a sýrem :-) taky dobré :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama