VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Smetanové cukroví

1. prosince 2015 v 15:36 |  Cukrovi a drobné zákusky
Už je to zas tady! Probíráme se recepty, oprašujeme klasické a hledáme nové.. Kdo má rád vánoční cukroví ví, že se musí začít včas protože i když si slibujeme (jako každý rok) že nás vánoce letos nedostanou, dřív nebo později se tomu bláznivému frmolu stejně propadne.
Smetanové cukroví většinou peču až ke konci, protože je rychle hotové a dá se jíst prakticky hned, nepotřebuje dlouhé rozležení. Uvádím základní jednoduchý recept,ale vyzkoušela jsem ho s přidáním sekaných ořechů nebo oříšků a byly výborné.
Navíc se dá těsto obměnňovat, např. přidáním lžíce kakaa ( v tom případě uberte lžíci mouky) nebo špetkou skořice.

INGREDIENCE:
350 gr hladké mouky
220 gr másla
1/8 l tekuté šlehačky
špetka soli
moučkový cukr s vanilkou na obalení
Do prosáté mouky přidáme malou špetku soli a rozsekáme máslo. Prsty rozdrobíme na drobenku a potom přiléváme šlehačku a mícháme až se těsto spojí. Pokud použijeme i další ingredience, dáme je do mouky před přidáním smetany. Rychle propracujeme a dáme do chladna odpočinout. Pak rozválíme (nejlépe mezi dvěma kusy pečícího papíru nebo potravinářské folie) na plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary. Pokud se těsto lepí, omočíme občas formičku v mouce. Pečeme krátce, asi 10-15 minut - záleží na troubě - při zhruba 170° na světlý odstín. Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru s vanilkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 1. prosince 2015 v 18:13 | Reagovat

Ahoj Růženko, díky za super receptík!!!!!Suroviny jsou i u nás běžně k dostání, takže lákadlo k vyzkoušení :-)  :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 1. prosince 2015 v 20:55 | Reagovat

Ahoj Ali, recept mám z Čech takže není problém! Je to rychlovka :-)  :-)

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 2. prosince 2015 v 13:34 | Reagovat

Tak já zatím pořád nad těmi recepty jenom achám, ještě jsem se k tomu pečení nedostala. Letos to nějak nedávám :-D.

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 2. prosince 2015 v 16:57 | Reagovat

[3]: Taky se mi stává že pro samé čtení receptů nemám pak čas vařit :-D  :-)

5 Božena Božena | 4. prosince 2015 v 6:50 | Reagovat

Tak vidíš, pro samé šmodrchání andílků jsem objevila tvůj nový, báječný recept až teď. Opět dobrůtka a máš pravdu, občas také víc recepty pročítám, než podle nich vařím. Hezký víkend. ☃ 🌟 ❄️ 🎄

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. prosince 2015 v 13:48 | Reagovat

Tenhle recept je taková "záchranka" :-)

7 Iva Iva | Web | 16. prosince 2015 v 23:12 | Reagovat

Růženko, kdysi jsem dělala také nějaké cukroví se šlehačkou, ale poměr surovin si už nepamatuji. :-D Já už mám napečeno, tak možná příští rok ho udělám. :-D  ;-)

8 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 10. ledna 2016 v 18:57 | Reagovat

Růži,toto cukroví dělávám,pravda,z hlavy nevím,zda je recept úplně stejný,ale myslím,že se to moc lišit nebude. Podobné je i s bílým vínem,taky je moc dobré :-) Měj se fajn :-) Alena

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama