VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Zapečené těstoviny s ořechy a bešamelem (pasta gratinata alle noci)

12. prosince 2015 v 7:00 |  Těstoviny
Těstoviny se dají připravit na stovky způsobů a myslím že se nikdy nepřejí - soudím i podle sebe. Dnešní recept je jako vždy rychlý a lze jej připravit i o den dřív a uchovat v lednici nebo ještě s větším předstihem a dát do mrazáku. Pak stačí jen mírně rozmrazit a dát do trouby zapéct.
******************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
320 gr těstovin (nejlépe vřeténka nebo penne)
80 gr strouhaných ořechů
50 gr strouhaného parmezánu
300 ml bešamelu
1 lžíce olivového oleje
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř, trochu másla
*******************************************************************************
Těstoviny dáme vařit do osolené vody se lžící oleje - ten slouží k tomu, aby se těstoviny neslepily. Scedíme je než jsou úplně uvařené, musí být tzv. na skus, ne tvrdé ale ještě tuhé. Smícháme je s polovinou bešamelu, do kterého přidáme muškátový květ a trochu pepře. Do máslem vymazaného pekáčku dáme vždy vrstvu těstovin, posypeme částí strouhaných ořechů a parmezánem, bešamel,další vrstvu těstovin, ořechy, parmezán atd. jako když děláme lasagne. Poslední vrstvu tvoří bešamel s parmezánem. Dejte do vyhřáté trouby na 200 stupňů a zapékejte asi 15 minut až se utvoří kůrčička.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 12. prosince 2015 v 9:35 | Reagovat

Ořechy mám moc ráda i když letos jich moc nemám. Určitě tvůj dobrý recept vyzkouším mezi svátkama. Všichni budou mít už dost sladkého a tato dobrota přijde vhod. Měj se krásně a hezký vikend. U nás zase deštivý. 🌧

2 Alis Alis | Web | 12. prosince 2015 v 13:27 | Reagovat

Ahoj Růženko, tahle kombinace  ořecha parmezán je pro mě novinkou!!! A určitě to musí být dobrůtka :-)  :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. prosince 2015 v 19:01 | Reagovat

[1]: Vidíš, já mám zas ořechy z Čech kde se jich urodilo nadměrně moc. Počasí je takové spíš jarní, ani ryba ani rak :-)
Rozhodně to nevypadá ani trochu vánočně :-(

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. prosince 2015 v 19:02 | Reagovat

[2]: Parmezán se dá použít všude kromě pokrmů z ryb a hub - říkají naši šéfkuchaři :-) Ale já ho dávám všude snad kromě kafe! :-D

5 Janinka Janinka | E-mail | Web | 13. prosince 2015 v 9:00 | Reagovat

Já bych, s dovolením, nacpala ořechy raději do cukroví, je jich letos málo :-D.

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. prosince 2015 v 20:28 | Reagovat

[5]: Klidně můžeš :-) Tak asi opravdu úroda ořechů (prý nadměrná) postihla jen Prahu a okolí kde mě letos štědře obdarovali :-)  :-) Dokonce i vyloupali!! Zato vloni se neurodila ani skořápka.. ;-)

7 Janinka Janinka | E-mail | Web | 14. prosince 2015 v 8:27 | Reagovat

[6]: Já zase měla vloni a letos, kdybych neměla hodnou maminku, mám kulový :-D.

8 Iva Iva | Web | 16. prosince 2015 v 23:15 | Reagovat

Recept je zajímavý, dám ho k dalším do záložky. ;-) Já si udělám, tak jednou za rok těstoviny s ořechama, ale nasladko. :-D  ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama