VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

19. ledna 2016 v 22:18 |  Moučníky
Buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou jsem poprvé chutnala u mé kamarádky v Praze a chvíli mi trvalo než jsem přišla na to, z čeho jí dělala. Lehká, krémová, s příjemnou sladko kyselou chutí a vůní skořice mi tak zachutnala že se mnou pár kousků putovalo i do Itálie. Samozřejmě jsem si nechala dát recept a tak pokud jí ještě neznáte, máte možnost si jí vyzkoušet - kromě jiných předností je to i rychlovka!
*****************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
4 vejce
200 gr hladké mouky
150 gr cukru
1 prášek do pečiva
1 dcl oleje
1 dcl mléka
Pudink ( vanilkový nebo čokoládový) uvařený podle návodu na sáčku.
2 - 3 tuhé zakysané smetany
2 sáčky skořicového cukru
****************************************************************************************************************************************
Všechny potřeby si připravíme předem, musíme pracovat poměrně rychle.
Nejdříve uvaříme pudink.Aby se neutvořil škraloup, přikryjeme hrnek potravinářskou folií.
Nejlepší je použít mixér a ušlehat v něm všechny suroviny, ale pokud nemáte tak smíchejte mouku s práškem do pečiva, pak rozšlehejte vejce s cukrem (nechte tak 3 lžíce stranou do smetany) a tenkým praménkem přilévejte olej za stálého míchání. Pak po částech mouku a mléko.
Já použila dortovou formu, ale je lepší plech s vyšším okrajem (vysypaný a vymazaný) do kterého těsto nalijete.
Horký pudink nalévejte na těsto křížem krážem, nahoru dolů. Pokud by byl hustší a nešel rozlévat, naklaďte jej lžící na těsto hustě vedle sebe a trochu zamáčkněte. Dejte péct asi 20 minut.
Smetanu rozmíchejte s cukrem a rozetřete na ještě teplou buchtu. Dejte vychladit a nakonec posypte skořicovým cukrem. Místo skořice lze použít i strouhanou čokoládu nebo kakao smíchané s cukrem.
P.S. Buchta na obrázku nevypadá zrovna lákavě - nepoužila jsem správnou formu a vyfotila narychlo. Ale ujišťuji že se po ní jen zaprášilo!! Mrkající






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 19. ledna 2016 v 23:34 | Reagovat

Pudink mám ráda a buchta může být opravdu dobrá. Posypat se to dá případně i Grankem.Díky za recept.- :-)

2 Ježurka Ježurka | Web | 20. ledna 2016 v 14:35 | Reagovat

Růženko, něco podobného  znám a ta tvoje buchta vypadá náhodou moc dobře. Věřím, že za chvíli byla pryč. Vidíš, připomněla jsi mně, že jsem ji dlouho nedělala. 8-O

3 Alis Alis | Web | 20. ledna 2016 v 18:20 | Reagovat

Ahoj Růženko, tuhle dobrůtku znám a je opravdu vynikající :-)  :-)

4 Janinka Janinka | E-mail | Web | 20. ledna 2016 v 18:29 | Reagovat

Vypadá to lákavě, ale já zakysanku nejraději jen tak, na lžíci a posypat cukrem :-D.

5 Růžena Růžena | E-mail | Web | 20. ledna 2016 v 20:54 | Reagovat

[1]:To je pravda, četla jsem i recept s Grankem :-)

6 Růžena Růžena | 20. ledna 2016 v 20:55 | Reagovat

[2]:Ta co udělala kamarádka vypadala sice líp, ale dobré byly obě :-) Příště dám na plech :-)

7 Růžena Růžena | 20. ledna 2016 v 20:56 | Reagovat

[3]:Já jí neznala ale určitě jsem nedělala naposled. Je hlavně rychle hotová, to je moje parketa :-D

8 Růžena Růžena | 20. ledna 2016 v 20:58 | Reagovat

[4]:Tady zakysaná smetana dlouho nebyla k dostání, teď je už všude. Taky jsem nejdřív ochutnala s cukrem :-D  :-)

9 anchovickal anchovickal | Web | 20. ledna 2016 v 21:59 | Reagovat

Dala bych si .-)

10 Božena Božena | 21. ledna 2016 v 14:34 | Reagovat

Buchta vypadá moc dobře. Brzy ji asi nevyzkouším, všichni po svátcích odmítají sladké.

11 Milada Milada | E-mail | 21. ledna 2016 v 19:03 | Reagovat

Vypadá dobře, asi by mně chutnala, ale nemá ji kdo udělat :-D

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. ledna 2016 v 21:03 | Reagovat

[9]: Nezbylo... :-D  :-D

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. ledna 2016 v 21:04 | Reagovat

[10]: Tady jsme naštěstí cukroví zlikvidovali hned po Novém roce, tak přišla vhod :-)

14 ruzena ruzena | E-mail | Web | 21. ledna 2016 v 21:05 | Reagovat

[11]: Myslím že to zvládne i začátečník.. ale asi nejsou lidi, co? :-D  :-)

15 Helena Helena | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 13:57 | Reagovat

Růži, vypadá to skvěle, určitě někdy vyzkouším. :-)  :-)

16 Helena Helena | E-mail | Web | 25. ledna 2016 v 13:58 | Reagovat

Už minule jsem ti chtěla pochválit záhlaví, moc pěkné, taky jsme tam byli. :-)

17 ruzena ruzena | 25. ledna 2016 v 22:03 | Reagovat

[16]: Díky :-)) Chystám se napsat něco kulturního,třeba zrovna o Florencii ale je toho tolik, že nedokážu být stručná. Tak skončím pokaždé u jídla :-D

18 Iva Iva | Web | 31. ledna 2016 v 19:22 | Reagovat

Růženko, tuto buchtičku znám, kdysi jsem ji také dělala. Děkuji za připomenutí. ;-)  :-)

19 Helena Helena | E-mail | Web | 2. února 2016 v 16:58 | Reagovat

[17]: Ani nemluv Růženko, chápu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama