VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Zeleninové rizoto podle Ivanky

6. ledna 2016 v 19:38 |  Rizota
Především ještě jednou vše nejlepší do nového roku! Pokud jste (tak jako já) hřešili u vánočně prostřeného stolu a nepočítali kalorie přijde vhod tento recept na rizoto plné zeleniny. Nevařila jsem jej tentokrát já, i když se na to co nejdříve chystám ale moje místní česká kamarádka která se mnou sdílí už přes 30 let radosti i starosti ...a lásku k dobrému jídlu!
Takže přidávám její recept tak, jak mi jej poslala mailem (poté co jsme si několikrát zavolaly a napsaly jak je naším zvykem :-))
........................................................................................................................................
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr rýže pro rizota (NE PŘEDVAŘENÉ!)
směs zeleniny - v našem případě to byly artyčoky, mrkev, cibulka, porek, řapíkatý celer, cukiny.Lze použít i zmrazenou zeleninu.
asi 3/4 l zeleninového vývaru
půl sklenky suchého bílého vína (není nutné, lze vypít během vaření :-))
kousek sýru typu Hermelín (Brie nebo Camembert pokud chcete dát mezinárodní šmak)
strouhaný parmezán podle chuti (aneb čím víc tím líp!)
trochu anglické slaniny nebo pancetty (lze též vynechat ale s ní je to lepší :-))
lžíce másla
......................................................................................................................................
"Dala jsem do kastrolu co dům dá...mrkev, artyčoky,porek, jarní cibulku, stonku celeru, zucchina... Vse podusila na oleji a troše másla najednou....5min.
Zvlášť v kastrolu jsem podusila cibulku na oleji. Měla jsem doma otevřenou konfekci se slaninou - 2plátky-tak jsem je prihodila k cibulce....jinak by letěly do koše a risoto by riskovalo být příliš zdravé! Vsypala jsem rýži, nechala orestovat a začala podlévat zeleninovým vývarem. Kdybych mela otevřenou flašku bílého vína, asi bych před vývarem podlila vinkem.....ale na to se dostalo až při obědě...
Za mírného ohně dusila 10 min, a pak prihodila zeleninku. Chtěla jsem si nechat trochu na záverecnou ozdobu, ale to jsem si vzpomněla ve chvíli, kdy už bylo vše v hrnci , flaška prosecca byla již otevřená a já měla upito!...
Minutu před dokončením dochutila Brie....parmazan....plátek másla.....a risoto, které melo byt původně lehké nabylo správné chuti....!!"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 7. ledna 2016 v 16:28 | Reagovat

Růženko, to bych mohla i já, masožravec, ale dostala jsi mne s tou sklenkou vína - není nutné, lze vypít při vaření! :-D

2 Helena Helena | E-mail | Web | 7. ledna 2016 v 19:41 | Reagovat

Vtipně napsáno Růži. :D Určitě dobrotka. :-)

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. ledna 2016 v 20:51 | Reagovat

[1]: Ono to vaření pak lépe ubíhá :-)A řekni mi, když se používá do jídla víno, kdo si necucne :-D

4 Růžena Růžena | E-mail | Web | 7. ledna 2016 v 20:54 | Reagovat

[2]:Spolupracovala moje vtipná kamarádka - a taky vařila :-)Dobré to bylo :-)  :-)

5 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 7. ledna 2016 v 23:00 | Reagovat

Kde je zeleninka, to je dobré. Muž má rád šťavnatou rýži, takže toto mu udělám v lehké verzi bez slaninky, ale přidám k tomu kousek opečené ryb- mňam. Díky za recept.
Když tukneš ,a moji malou fotečku u článku o Viktorce, dostaneš na mou stránku facebooku, tam je ta Babička- vlastně obě uvedena a stačí kliknout na fu fotku co tam je a jsi v sekci, odkud si můžeš Babičku stáhnout- vlastně obě. Nemusíš to hledat. Je tam totiž těch pohádek a filmů víc. :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 8. ledna 2016 v 10:56 | Reagovat

[5]: Růženko díky moc, co nejdřív to zkusím :-)  :-)

7 Iva Iva | Web | 8. ledna 2016 v 19:57 | Reagovat

Růženko, to je zajímavý receptík. Určitě vyzkouším. :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. ledna 2016 v 9:40 | Reagovat

[7]: Mohu jen doporučit :-) Moc zdravím ! :-)  :-)

9 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 10. ledna 2016 v 19:00 | Reagovat

Růži,díky za dobrý typ na jídlo,rizoto jsme dlouho neměli,tak určitě vyzkouším :-) Ahoj Alena

10 Růžena Růžena | E-mail | Web | 10. ledna 2016 v 22:38 | Reagovat

[9]: Vyzkoušej, mám v zásobě další recepty :-D Zdravím!! :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama