VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Neapolské houstičky (Panini napoletani)

25. února 2016 v 18:48 |  Maso a drůbež
Neapolské houstičky plněné různými druhy salámů ( původní recept vyžaduje pravý neapolský salám ale dnešní recepty jsou více benevolentní), tvrdší sýr (originál vyžaduje provolone ale dobře poslouží i eidam nebo ementál) a kousky vajec natvrdo. V Neapoli se prodávají v každém denním baru a pekařství. Nejvíc se jedí na Velikonoce, konkrétně na Velikonoční pondělí, kdy je v Itálii tradicí pořádat piknik.
Kynuté těsto je víceméně klasické, asi jako na rohlíky, jen se může přidat jeden strouhaný vařený brambor nebo lžíce bramborové moučky a tím získá ještě větší měkkost a vláčnost. Pokud máte nějaký váš oblíbený recept na kynuté těsto, klidně jej použijte, nic se tím nezkazí.
******************************************************************************************************************************************
A nyní samotný recept:
500 gr hladké mouky
125 ml vody
125 ml mléka
12 gr čerstvého droždí
1 rovná lžička cukru
1 rovná lžíce soli
50 gr sádla
uzeniny (např. salám, šunka, libové uzené i klobása) nakrájené na kousky - množství tolik aby pokrylo plát těsta (zhruba 300 gr)
2-3 natvrdo vařená vejce - na kousky
150 - 200 gr tvrdšího sýra - eidam, ementál
trochu parmezánu
1 vařený brambor
vejce na potření
**********************************************************************************************************************
V trošce vlahého mléka rozpustíme droždí a vlijeme do důlku který jsme udělali v prosáté mouce.Necháme chvíli odpočinout a pak začneme zadělávat. Postupně přiléváme mléko a vodu (smíchala jsem dohromady i s cukrem), strouhaný vařený brambor a mícháme vařečkou až mouka postupně vsaje tekutinu. Hustota těsta záleží i na druhu mouky, tudíž je možné že budete muset přidat trochu mouky nebo tekutiny.Propracováváme asi 3 minuty, pak přisypeme sůl a opět vypracujeme. Nakonec přidáme sádlo nakrájené na kousky a hněteme tak dlouho, až získáme vláčné a hladké těsto. Dáme na teplé místo vykynout - zhruba 2 hodiny.
Z těsta vyválíme jeden větší nebo dva menší pláty. Uzeninu, sýr a vejce rozkrájíme na kousky a posypeme tím rovnoměrně těsto. Nakonec posypte parmezánem ale pokud nemáte, nemusí být.
Zaviňte a krájejte na kousky asi 3 cm. Dejte na plech vyložený pečicím papírem trochu od sebe - jak je vidět na fotografii a nechte ještě kynout asi 45 minut. Potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct na 180°- 190°až zezlátnou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 26. února 2016 v 7:38 | Reagovat

Houstičky mají výbornou náplň, takže chutnat budou skvěle. Další tvůj recept, co jde do pořadníku na vyzkoušení. Díky a hezký vikend. 🌞

2 Alis Alis | Web | 26. února 2016 v 15:27 | Reagovat

Ahoj Růženko, houstičky bych si hned dala!!!Moc se mi zamlouvá ta náplň!!!

3 Jitka Jitka | Web | 26. února 2016 v 15:49 | Reagovat

To zase vypadá lákavě. Mám ráda takové pikantérie. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. února 2016 v 20:50 | Reagovat

[1]:Jsou opravdu dobré a jen se po nich zaprášilo :-) Víkend nám předpovídají velmi deštivý :-? doufám že se budete mít lépe! :-)  :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. února 2016 v 20:51 | Reagovat

[2]: Ahoj Alenko,náplň se dá obměňovat, třeba mortadela nebo celé párky, po rozříznutí to pěkně vypadá. Moc zdravím! :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. února 2016 v 20:53 | Reagovat

[3]:Ahoj Jituš, já bych si zas dala ty tvoje buchty a muffiny :-D Chystám se na ně :-)  :-)

7 Janinka Janinka | E-mail | Web | 27. února 2016 v 18:58 | Reagovat

Kdybych si teď nedala dva poctivý hambáče, asi bych slintala. Takhle neslintám, jen tiše achám a děkuji za další skvělý recept! :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. února 2016 v 15:23 | Reagovat

[7]: :-D  :-) Já zas neznám "hambáče" Něco dobrého k jídlu nebo krajový výraz něčeho co znám ale který mi uniká? :-D

9 Janinka Janinka | E-mail | Web | 28. února 2016 v 16:04 | Reagovat

[8]: Ééé, to jsou hamburgery :-D. Ale z toho si nic nedělej, my jim tak prostě říkáme :-).

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. února 2016 v 16:26 | Reagovat

[9]: :-D Tak to mě netrklo :-)  Mám kuchařky z 80.let tam to nebylo :-D :-)

11 Helena Helena | E-mail | Web | 8. března 2016 v 8:22 | Reagovat

Tyhle houstičky vyzkouším. :-)

12 WaclawT WaclawT | E-mail | 17. ledna 2017 v 15:57 | Reagovat

Chtěli byste zvýšit návštěvnost na nejenhackovani.blog.cz několikrát? Hledat v google: Masitsu's tricks

13 WaclawR WaclawR | E-mail | Web | 29. dubna 2017 v 10:47 | Reagovat

Velmi pěkný blog, těším se na nová pracovní místa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama