VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Plněná sekaná (Polpettone ripieno)

17. února 2016 v 12:43 |  Maso a drůbež
Sekanou nemusím jistě nikomu z vás představovat, ale zkusili jste jí někdy plněnou? Jde jen o pár minut a ingrediencí navíc, ale výsledek je zaručený, chuť výraznější a strávníci spokojení. Zvlášť když jim sekanou představíte jako "polpettone" - cizojazyčné názvy mají své kouzlo, i když se za nimi leckdy skrývá to, co vařily už naše babičky!
********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
500 gr mletého masa - směs hovězího a vepřového
150 gr mortadely
2 vejce
2 krajíčky chleba
trochu mléka
2-3 lžíce strouhaného parmezánu nebo jiného tvrdého sýra
100 gr šunky nebo šunkového salámu
100 gr plátkového sýra
špenát - je-li libo
strouhanka, olej, sůl a pepř
trochu vývaru na podlévání
*******************************************************************************************************************************************
Chleba namočíme do mléka a vymačkáme. Do mísy vložíme maso a přidáme nadrobno usekanou nebo umletou mortadelu. Já používám malou mortadellu vcelku a nastrouhám jí na hrubším struhadle. Pak přidáme vejce, strouhaný sýr a chleba, osolíme (opatrně, mortadella je už dost slaná) a opepříme. Dobře vypracujeme těsto a dáme odpočinout.
Na stůl dáme papír na pečení nebo folii či alobal, podle toho, s čím se vám lépe pracuje - budeme balit!
Rozprostřeme na ní maso, uděláme buď jeden nebo dva obdélníky. Poklademe šunkou a sýrem, kdo má rád, přidá i špenát jak je vidět na dolní fotografii. Ten můžete dát i syrový, pokud máte mražený, nasekaný na jemno. Čerstvý špenát spařte horkou vodou, osušte a též nasekejte.
Zabalte jako roládu a obalte ve strouhance. Nejdříve opečte na pánvi ze všech stran a potom dejte do trouby dopéct mírně podlité vývarem. Během pečení občas přelévejte vypečenou šťávou a dolévejte vývar podle potřeby, ale jen po troškách aby se polpettone neutopil. Doba pečení v troubě je asi půl až třičtvrtě hodiny, podle velikosti.
Vyjměte a zabalte do alobalu,nechte asi 10 - 15 minut odpočinout a pak krájejte na plátky. Podává se kaší, se salátem nebo opečenými brambory - ty můžete dát nakrájené na kousky ovařit asi 5 minut a pak dopéct spolu s masem - je to skvělá kombinace.
Sekanou lze plnit např.i pancettou nakrájenou na tenké plátky (viz foto) nebo párky.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 17. února 2016 v 16:41 | Reagovat

Ahoj Růženko,moc zdravím :-) Úžasná inspirace na víkendové vaření :-)  :-)

2 Božena Božena | 17. února 2016 v 17:07 | Reagovat

Prima novinka. Já sekanou plním jen vejci na tvrdo, ale toto musi být mnohem chutnější. Určitě vyzkouším, možná už o víkendu.

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 17. února 2016 v 17:23 | Reagovat

Teda Růženko, ty mi dáváš, až se mi kroutí žaludek. Kam se na to hrabe můj dnešní oběd - rohlík a vysočina! :-D

4 Iva Iva | Web | 17. února 2016 v 19:18 | Reagovat

Růženko, já sekanou plním vejcem, okurkou a klobáskou. Tato tvoje je zajímavá, byla by změna. :-D

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. února 2016 v 14:11 | Reagovat

[1]:Ahoj Alenko, přeji hezký víkend - ať s polpettone nebo bez :-D  :-D

6 Ježurka Ježurka | Web | 18. února 2016 v 14:13 | Reagovat

Růženko, to je určitě mňamka, já miluji sekanou a tato by mi určitě chutnala. No, znamenám si a třeba brzy vyzkouším. :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. února 2016 v 14:14 | Reagovat

[2]:Ahoj Boženko, sekanou s vejci jsem také viděla i jedla a není  vůbec špatná :-)  :-) Jen tady nechtějí jíst  vejce natvrdo 8-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. února 2016 v 14:15 | Reagovat

[3]:Ahoj Jani, rohlík a vysočina je spíš svačinka! :-D K obědu si můžeš klidně dát sekanou :-D  :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. února 2016 v 14:17 | Reagovat

[4]:Ta tvoje je taky "mlsná". Ale jak už píšu v minulém komentáři, vejce natvrdo u nás doma nejsou v oblibě. Já bych si ovšem s chutí dala! :-D  :-D

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 18. února 2016 v 14:20 | Reagovat

[6]:Zrovna jsem odepisovala na komentáře když jsi mi sem vběhla :-P Já mám sekanou taky moc ráda, i když někdo se nad ní šklebí, prý kdoví co v tom je. V restauracích možná, ale sem si dáme samé dobroty :-)  :-)

11 dáša dáša | E-mail | Web | 24. února 2016 v 16:51 | Reagovat

Jakmile je náplň se sýrem a pancetou, tak to musí být vynikající :-P Já totiž všelijaké rolády, nedej bože s horkým rozměklým okurkem, párkem a vejcem na tvrdo nemám ráda. Ale s tahavým sýrem miluju všechno :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama