VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Pasta di mezzanotte (Půlnoční pasta)

29. března 2016 v 7:00 |  Těstoviny
Půlnoční pasta vděčí za svůj název černým olivám, které použijeme rozmixované nebo jemně nasekané. Jinak je příprava velmi jednoduchá a zvládnete ji než se uvaří těstoviny - v tomto případě fusilli aneb vřeténka.
INGREDIENCE:
350 gr pasta - nejlépe fusilli (vřeténka)
150 gr okapaného tuňáka
150 gr černých oliv
200 ml smetany (šlehačky)
muškátový oříšek, peperoncino
sůl a pepř
olivový olej
strouhaný parmezán
Dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku. Okapaného tuňáka spolu s rozmixovanými olivami dáme na větší pánev mírně orestovat na olej. Přidáme smetanu, na špičku nože muškátového květu, peperoncino podle chuti, dobře zamícháme a pokud se vám směs zdá být příliš hustá, zřeďte jí trochou vody ve které se vaří těstoviny. Uvařené těstoviny - ne úplně do měkka ale "na skus" pak scedíme a vhodíme do pánve s omáčkou, chvíli promícháme, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 29. března 2016 v 8:02 | Reagovat

Jsem to trapné procento lidí, co nepřišlo olivám na chuť, alespoň se doma nemusíme hádat ;-) ...ale těstoviny bych si dala :-P

2 Božena Božena | 29. března 2016 v 12:35 | Reagovat

Olivy mám ráda a s těstovinama musí být moc chutné. Buď ráda, že máte olivy vypěstované v Itálii. Kupovala jsem olivy z Řecka, ale po varováni už je nekoupím.........?!?!

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. března 2016 v 20:39 | Reagovat

[1]:Samotné je taky moc nejím, ale jídlu dodávají tu správnou chuť - zvlášť v kombinaci s tuňákem! :-) a zvlášť když jsou rozdrcené nebo rozmixované. Ale můžou se i vynechat :-)  :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. března 2016 v 20:42 | Reagovat

[2]: Na nedostatek oliv si rozhodně nemůžeme stěžovat :-)  :-) Kdysi jsme měli i 2 malé olivovníky a jak pěkně rodily! :-) Ale mám obavu že do hotových jídel s olivami používají ty levnější :-? což určitě nebudou toskánské 8-O O těch řeckých nic nevím - nějaký skandál?

5 Ježurka Ježurka | Web | 30. března 2016 v 14:23 | Reagovat

Ruženko, také patřím mezi to "trapné procento" co nejí olivy, ale toto vypadá dobře, přeji všem dobrou chuť! :-D

6 Janinka Janinka | E-mail | Web | 30. března 2016 v 21:01 | Reagovat

Tak já můžu olivy, můžu těstoviny i tu šlehačku. Ale nikdy by mě nenapadlo to smíchat dohromady! :-D

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. března 2016 v 18:28 | Reagovat

[5]: Na tom není nic trapného :-D prostě na ně nejsme zvyklí. Italům zas třeba nechutná naše dušené zelí nebo koprovka :-) Můžeš je ale vynechat - v tom případě budeš mít pastu denní :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. března 2016 v 18:32 | Reagovat

[6]: A zapomněla jsi na tuňáka! :-D Na tu šlehačku jsem nejdřív koukala trochu divně, ale sedne tam, pěkně všechno váže. :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama