VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Slaný koláč s brokolicí a pancettou (Torta salata con broccoli e pancetta)

26. dubna 2016 v 7:00
Slané koláče dělám ráda, jsou jednoduché na přípravu, chutné a fantazii se meze nekladou! Většinou používám koupené listové těsto, ale dobře poslouží i kynuté nebo slaná verze křehkého těsta. Na dnešní recept použijeme brokolici a pancettu - sušenou italskou slaninu. Pokud jí neseženete, můžete použít anglickou která je jí chuťově podobná.
**********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
1 balení listového těsta (asi 250 gr)
500 gr brokolice
150 gr pancetty
1 stroužek česneku
30 gr parmezánu
100 gr tvrdšího sýra typu eidam
1 vejce
100 ml mléka
olej, sůl a pepř podle potřeby
************************************************************************************************************************************
Dejte vařit vodu a jakmile začne vřít vhoďte omytou a na kousky rozebranou brokolici. Vařte asi 15 minut. Na pánev dejte olej a osmahněte oloupaný stoužek česneku vcelku. Lépe se vám to podaří když pánev nakloníte aby se smažil ve větším množství oleje. Pozor aby se nespálil, jinak zhořkne!
Do pánve dejte kousky pancetty, brokolici a míchejte pár minut. Vyjměte česnek a přendejte do mísy. Přidejte na kostičky nakrájený sýr a dobře promíchejte. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
V jiné misce rozkvedlejte vejce v mléce a vsypte strouhaný parmezán.
Kulatou formu vyložte pečicím papírem a na něj dejte do kulata vyválené listové těsto. Propíchejte jej vidličkou, dejte náplň a zalijte vaječnou směsí. Okraje těsta přehněte dovnitř.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 180° asi 25 minut až zezlátne. Po upečení nechte mírně prochladnout a podávejte.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 26. dubna 2016 v 16:30 | Reagovat

ahoj Růženko, koláč vypadá naprosto luxusně :)

2 Božena Božena | 26. dubna 2016 v 19:06 | Reagovat

Koláč vypadá moc dobře a opět mám od tebe inspiraci na víkend. Přemýšlela jsem co upeču a už to vím. Bude hromadná oslava narozenin a nikdo nechce sladké. Co myslíš, pokazím něco, když místo brokolice dám chřest. Dnes jsme sklidili plný košík, byla z něj skvělá polévka a zapečený se sýrem. Hodně ještě zůstalo, tak bych ho použila na tvůj recept. Měj se a díky za typ.

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. dubna 2016 v 22:18 | Reagovat

[1]:Díky Alenko, šel na odbyt :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 26. dubna 2016 v 22:22 | Reagovat

[2]: Tak tohle je pro hromadné oslavy ideální :-) Ten můj putoval do práce :-) Chřestem určitě nic nezkazíš, naopak!! Kéž bych ho měla ze zahrádky :-) Myslím že by byla dobrá i  kombinace se šunkou :-P Jestli uděláš, nezapomeň vyfotit :-D

5 Janinka Janinka | E-mail | Web | 28. dubna 2016 v 8:59 | Reagovat

Tak tentokrát nic pro mně, páč já brokolici tůze nerada! :-D Ale když na to tak koukám, kdybych jí vynechala, byla by to skvělá bašta! :D

6 Beallara Beallara | Web | 28. dubna 2016 v 10:59 | Reagovat

Já slané koláče hlavně ráda jím...moje dcera umí vynikající :-P

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. dubna 2016 v 21:51 | Reagovat

[5]: :-D Můžeš jí vynechat a dát jen pancettu (nebo šunku) a sýr ale bude to bombička :-) Zelenina to trochu odlehčí, co třeba taky chřest nebo cuketu? :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. dubna 2016 v 21:52 | Reagovat

[6]:Já je taky ráda, dcerka by mohla dodat nějaký recept?? :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama