VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Vařená buchta

29. dubna 2016 v 7:00 |  Moučníky
Recept mě zaujal svým názvem - vařená buchta..Copak to asi bude? Že by se nějaká buchta vařila přímo v hrnci na plotně?? Já která miluji rychlé a co nejrychlejší recepty jsem se nechala nalákat. Ale veškeré vaření spočívá jen v tom, že se do hrníčku dají "rozpustitelné" potřeby a pak se tím zadělá těsto.
Příprava se urychlí jen v případě že nezapomenete (jako já) "uvařit" vše potřebné se značným předstihem protože to musí být vychladlé nebo aspoň přiměřeně vlažné, jinak se riskuje že z vajec uděláte omeletku. Těsto patří k těm typům se kterými se můžete dělat co chcete - přidat něco, polít něčím, naplnit čímsi.. atd. A teď už samotný recept:
*******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
250 gr tuku
2 sklenice cukru
3 lžíce kakaa
1 sklenice vody
Vše dejte do kastrůlku a nechte svařit za občasného zamíchání aby se vám cukr nepřilepil na dno (vím o čem mluvím). Přikryjte pokličkou nebo ještě lépe potravinářskou folií aby se neudělal škraloup nebo občas zamíchejte a nechte vychladnout.
Dále si připravte:
4 vejce
3 sklenice polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
vanilka
*******************************************************************************************************************************************
Vejce rozšlehejte a a po částech přidávejte vychladlou rozpuštěnou hmotu a mouku s práškem a solí až vznikne těsto. Nalít do vymazané a vysypané formy a upéct v troubě jak se sluší a patří.
Do těsta můžete také přidat: strouhané jablko, sekané ořechy, kokos..prostě co vám chutná a co máte doma.
Pro přesnějsí instrukce vám radím přečíst si pohádku Josefa Čapka "Jak pejsek s kočičkou vařili dort"
Dala jsem jablko i ořechy a vznikla docela slušná buchta. Já jsem použila tradiční formu na bábovku ale přiště udělám do hranaté, poleju čokoládou a nakrájím na čtverce.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 29. dubna 2016 v 9:55 | Reagovat

Buchta vypadá výborně, také jsem s napětím čekala, co znamená " vařená". Velice kladně beru, že je to opravdu recept, jako vaření pejska a kočičky. Prostě, co dům dá. Až zase rodina dostane chuť na sladké, určitě vyzkouším. Také dám asi přednost upéct ji v pekáči a nakrájet na kostky. Na asi jak velkou hranatou formu recept vyjde?? Hezký víkend, u nás už několik dnů ráno mrzne.😤

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2016 v 14:46 | Reagovat

Ahoj Boženko, tady nemrzne ale ráno je tak kolem 6-7 a přes den dnes skoro 20 - organismus jen jásá ;-) Buchta vyšla docela velká, průměr mojí kulaté formy je 24 cm ale dala jsem jen 3 vejce. Myslím že pekáček o straně 24x30, to je taková klasika, by měl být akorát. Jde o to, jak jí chceš mít vysokou. Zatím zdravím :-D  :-)

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 29. dubna 2016 v 17:25 | Reagovat

Vtipný název! :-)

Já takhle vždycky zapomínala udělat si tekuté věci na buchty. Pak jsem zjistila, že se to dá hezky ošulit a to tak, že rozpustím jen máslo s cukrem, odstavím z ohně a vliju studené mléko. A je to použitelné hned :-D.

4 Alis Alis | Web | 29. dubna 2016 v 18:34 | Reagovat

Ahoj Růženko, také jsem byla moc zvědavá na recept :) A výsledek vypadá moc dobře :)

5 Beallara Beallara | Web | 29. dubna 2016 v 20:21 | Reagovat

Růženko, už jsem se s takovým " vařícím " receptem setkala a vůbec nebyl výsledek špatný...a ta pohádka...no přeci nádherná česká klasika, jako děti jsme ji s bráchou milovali :-)  :-)  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2016 v 22:16 | Reagovat

[3]: Dík za radu, to mě nenapadlo! :-P Vyzkouším při první příležitosti (tj. brzy :-D

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2016 v 22:18 | Reagovat

[4]:Díky, byla i chuťově dobrá a vláčná - možná i tím jablkem, to není špatný trik :-)  :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. dubna 2016 v 22:22 | Reagovat

[5]:Já to zkusila poprvé ale určitě ne naposled :-) Pohádka mě napadla během přípravy a hned jsem jí šla hledat, je to opravdu hezké počtení, žádné příšerky, jen veliká pohoda při čtení. No za chvíli tě to čeká se Sofinkou  :-)  :-) :-D

9 Ježurka Ježurka | Web | 1. května 2016 v 15:55 | Reagovat

To vypadá moc dobře! Jednoduché na přípravu a určitě výborné! Opisuji a určitě brzy vyzkouším! :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 1. května 2016 v 20:58 | Reagovat

[9]: Dobré to je a přimlouvám se za jablko protože tím je buchta hezky vláčná. :-)  :-)

11 Iva Iva | Web | 1. května 2016 v 22:50 | Reagovat

Růženko, to je zajímavá buchtička. Recept si dávám do záložky a určitě ho udělám. :-D

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 2. května 2016 v 22:03 | Reagovat

[11]: Budu ráda Ivo, taky od tebe "opisuju" :-D

13 Andreywen Andreywen | E-mail | Web | 16. února 2017 v 16:45 | Reagovat

мужская сила бад    http://dgenerik777.blogspot.ru/2017/01/blog-post_810.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama