VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Pasta cukiny, tuňák a Philadelfia (Pasta zucchini tonno e Philadelfia)

4. července 2016 v 16:58 |  Těstoviny
Rychlý oběd nebo večeři připravíme podle následujícího receptu. Jak bývá v italské kuchyni zvykem, směs na ochucení těstovin je hotová dřív, než se tyto uvaří, což je doba kolem 12 - 14 minut, podle druhu a také podle chuti každého z nás (a leckdy i podle stavu našeho chrupu!). Uvařená "pasta" se neproplachuje ani nenechává stát aby došla v horké vodě - uvaří se aby byla akorát, scedí a hned vhodí do pánve nebo do mísy s ostatními ingrediencemi, dobře promíchá (pokud je omáčka nebo směs vařená, jako v dnešním receptu, míchejte asi minutu na mírném ohni, v tom případě scedíte těstoviny o chlup dříve). A nyní samotný recept:
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
320 gr těstovin krátkého formátu (vřeténka, penne, fusilli)
2 středně velké cukiny (asi 150 - 200 gr)
160 gr tuňáka v oleji
5 - 6 lžic krémového sýru Philadelfia - můžete použít i jiný podobný sýr
1-2 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř
************************************************************************************************************************************************
Omyjte a rozkrojte cukiny podélně a pak na tenké plátky.Na větší pánev dejte olej a když je horký vhoďte stroužky česneku. Když začne mírně žloutnout, přidejte nakrájené cukiny a nechte dusit asi 10 minut dokud nejsou měkké.Potom vložte okapaného tuňáka a na pánvi rozkouskujte. Vařte ještě nějakou minutu, pak vyndejte česnek, přidejte trochu vody ve které se vaří těstoviny (stačí 1-2 lžíce) a nakonec krémový sýr a rozmíchejte (pro tuto poslední "operaci" sundám na chvíli pánev z ohně).Těstoviny sceďte a vhoďte na pánev, dobře promíchejte spolu se směsí na mírném plameni a podávejte.
P.S. V receptu není uvedený parmezán, protože do těstovin s rybami by se přidávat neměl. Ale kdo se bez něj (jako třeba já) neobejde, není na škodu :-)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 4. července 2016 v 19:13 | Reagovat

Ahoj Růženko, perfektní recept na rychlé letní vaření :) Brzy vyzkouším!!!

2 Janinka Janinka | E-mail | Web | 5. července 2016 v 13:29 | Reagovat

Hm, všechno z toho já můžu, díky za nový recept! :-)

3 Tonda Tonda | Web | 5. července 2016 v 15:46 | Reagovat

Tak to vypadá dobře. A ono to bude i  hodně dobře chutnat.

4 Iva Iva | Web | 5. července 2016 v 16:37 | Reagovat

Růženko, dávám si recept do záložky, to určitě vyzkouším. Cukety už mám, tak to bude mňanka. :-D ;-)  :-D

5 Ježurka Ježurka | Web | 5. července 2016 v 17:07 | Reagovat

Růženko, to bych mohla i já, ale myslím, že by to nejvíc chutnalo dceři a vnučce. Opíši a přepošlu. :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2016 v 12:33 | Reagovat

[1]: Ahoj Alenko, ono se teď jinak než rychle nedá! :-D  ;-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2016 v 12:36 | Reagovat

[2]:Taky mě ten recept zaujal z toho samého důvodu :-D  :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2016 v 12:37 | Reagovat

[3]:Chutná to dobře :-) Mám doma 3 chlapy a žádný z nich si nestěžoval :-) :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2016 v 12:39 | Reagovat

[4]:Budu ráda, já mám záložku plnou tvých receptů :-D Postupně zvládám :-)  :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. července 2016 v 12:42 | Reagovat

[5]:Ahoj Libuško, taky jsem za rozšiřování kultury národů :-D svým způsobem to i kultura je :-)  :-)

11 beallara beallara | Web | 7. července 2016 v 6:40 | Reagovat

Závidím, nepokrytě závidím...toto je velikost cuket, která je pro Čechy scifi..pokud se objeví v obchodě, tak je nehorázně drahá a normální velikost cuket je obrovská...a díky tomu ta chuť maličkatých cuketek je pro nás Čechy nedostupná ???  ???  ???

12 Božena Božena | 7. července 2016 v 6:59 | Reagovat

Těstovin není nikdy dost a tato kombinace musí být moc dobrá. Pravda je, že pokud si neotrhám své cuketky na zahradě jako malinké, v obchodě je neobjevím. Chutnají po másle a velké jsou dobré na plnění.

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. července 2016 v 14:56 | Reagovat

[11]: S těmi velkými cuketami jsem se v Česku setkala a všichni mi tvrdili, že je to tak správně ;-) Tady by to byli už tykve.. I ty velké zde dosahují max. velikosti salátové okurky, ale víc se používají ty malinké, jsou krásně křehounké :-) Prodávat i sklízet ty veliké se samozřejmě vyplatí víc :-)

14 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. července 2016 v 14:59 | Reagovat

[12]:Přesně tak, jsou jak máslo a změknou za 5 minut :-) Jsou dobré i jen tak vařené a polité olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem, třeba jako příloha :-)  :-) Zdravé a kalorie téměř nulové :-)  :-D

15 beallara beallara | Web | 8. července 2016 v 7:06 | Reagovat

[13]: Problém je v hlavách českých zahrádkářů...čím větší, tím lepší...je to deziluze...malá cuketka je lahodná, pokrm rychle hotový a chutově o pět levelů jinde.Žila jsem s čechoaustralanem a ten byl vynikající kuchař, měl to jako relax a byl vždy šílený z velikosti cuket.Říkal, že je to velikost pro prasata, plná semen :-!  :-!  :-!

16 ruzena ruzena | E-mail | Web | 8. července 2016 v 13:59 | Reagovat

[15]: Přikláním se k jeho názoru :-) Snažím se propagovat malé cuketky, ale jde to ztěžka ;-) Prý nejsou zralé :-? a je škoda je trhat ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama