VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Pesto z cukinek a rukoly (Pesto di zucchine e rucola)

12. července 2016 v 16:29 |  Omáčky na těstoviny
Ještě jednou cukínky - tentokrát si z nich připravíme pesto. Z uvedeného množství budete mít pesto tak na 6 - 8 porcí . Můžete jej připravit do zásoby a uložit v lednici kde vám vydrží pár dní anebo zamrazit. Pak stačí jen rozmrazit a bude jako čerstvé. Nejlépe chutná samozřejmě s těstovinami, můžete použít jak krátký (vřeténka,penne) tak dlouhý formát (špagety nebo linguine což jsou taky špagety ale placatější).
Lze jej přidat i do rizota.
*******************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
150 gr rukoly
2 střední cukiny - asi 100 gr
1 stroužek česneku
100 gr strouhaného Parmezánu (Parmigiano) nebo Grana Padano
40 gr slaných arašídů
pár lístků bazalky
olivový olej
sůl a černý pepř
*******************************************************************************************************************************
Nejdříve dobře operte rukolu a vhoďte do vařící vody aby se spařila. Pak jí hned vylovte a hoďte do studené vody nejlépe s kostkami ledu.Uvedené množství je relativní, já jí nevážím, většinou stačí naplnit větší sáček, tak 30x40 cm. Rukolu rozložte na savý papír a osušte. Cukíny omyjte a nakrájejte na slabé plátky. Na pánvi rozehřejte olej a nechte osmahnout stroužek česneku, pak přidejte plátky cukínek, sůl a pepř a duste asi 10 minut. Vyjměte česnek (ale pokud vám chutná, klidně ponechte) a dejte vše do mixéru spolu se sýrem, rukolou, bazalkou a arašídy.
Používání arašídů není v italské kuchyni obvyklé, zvlášť při přípravě pesta, proto mě tento recept zaujal - občas změna neškodí. Musím říct že výsledek není vůbec špatný a rozhodně levnější (a obzvlášť pro české domácnosti dostupnější - kdo nemá doma v zásobě slané buráky!!) než obvyklé piniové oříšky.
Mixujte krátce s intervaly a pomalu přilévejte olivový olej. Nedávám jej moc, jen aby se hmota spojila, pak se pesto rozředí trochou vody ve které se vaří těstoviny - ušetříte nejen peníze ale i kalorie.
Pesto které nepoužijete hned, uzavřete do skleniček a povrch polijte trochou oleje nebo dejte do mrazáku.
Pokud chcete hned vyzkoušet, dejte vařit vybraný druh těstovin a do větší mísy dejte zhruba 2 plné lžíce pesta na osobu. Počítá se tak s 80 - max. 100 gramy suchých těstovin na porci.
Pesto rozřeďte troškou horké vody ve které se "pasta" vaří, sceďte jí a ihned vhoďte do mísy. Dobře zamíchejte, posypte na talíři ještě parmezánem, ozdobte lístky bazalky nebo rukoly a podávejte.
BUON APPETITO!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 12. července 2016 v 20:30 | Reagovat

To je přesně, co bych si okamžitě dala a moje dcera by Ti ruce olíbala...přijde mi, že někde v genech tam máme Itala, ona by mohla těstoviny třikrát denně :D  :D

2 Božena Božena | 13. července 2016 v 5:50 | Reagovat

Haleluja, právê včera jsem v Lídlu  koupila přesně tak malinké cuketky, jaké máš ty v minulěm receptu. Budou těstoviny s tuňákem i pesto si udělám.
Také si myslím, že někdo z mých předků byl Ital. Mám ráda italskou kuchyni, historii, vůbec vše.

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2016 v 13:46 | Reagovat

[1]:Taky jsem "ujížděla" na těstovinách už v raném mládí :-) Pak jsem to ale trochu přehnala :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2016 v 13:49 | Reagovat

[2]:Jsem ráda že se ty malé cuketky někde vyskytují - ze zahrádkářů se mi je nepodařilo vyrazit :-D Uvidíš že rozdíl tam je.. Co se týče krás Itálie brzy bude pokračování! :-)  :-)

5 Maruš Maruš | Web | 13. července 2016 v 14:05 | Reagovat

K tomu nemám slov, výborný recept právě na teď.

6 Alis Alis | Web | 13. července 2016 v 14:44 | Reagovat

Ahoj Růženko,moc Tě zdravím. výborný receptík!!!

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2016 v 18:27 | Reagovat

[5]:Díky!:-) Snažím se používat a využívat sezonní produkty :-)  :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2016 v 18:28 | Reagovat

[6]:Ahoj Alenko, taky moc zdravím! :-) Mimo jiné tenhle recept skoro nic nestojí, což není na škodu :-D

9 Iva Iva | Web | 13. července 2016 v 19:00 | Reagovat

Růženko, další skvělý recept. Dávám si ho do záložky. :-D  ;-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. července 2016 v 22:25 | Reagovat

[9]:Ahoj Ivi, zrovna jsem byla na návštěvě u tebe - a taky zakládám, zakládám :-D  :-D a čekám na ochlazení!! :-)

11 Janinka Janinka | E-mail | Web | 14. července 2016 v 15:23 | Reagovat

Těstoviny na bambilion chutných způsobů a tyhle jsou obzvlášť lákavé, kombinace česneku, ořechů a cukinek, mňam! :-)

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 14. července 2016 v 21:06 | Reagovat

[11]:Ano, ze seriálu těstoviny 100x jinak :-)  :-) Mají výhodu že se dají spojit se vším, fantazii se meze nekladou (ale nesmí jí být moc aby se ještě poznalo co se  jí :-D )

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama