VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Pasta z ostrova Lipari (Pasta delle Lipari)

31. srpna 2016 v 6:00 |  Těstoviny

Pro dnešní recept si zajedeme až k Sicílii, respektive na ostrov Lipari. Hlavní ingrediencí jsou mandle a ořechy. Mandle se na Sicílii používají hojně, od těstovin až po výborné zákusky, sušenky, moučníky nebo rozmanité výrobky z marcipánu a mandlového těsta, protože jsou typickým produktem tohoto regionu. Pasta delle Lipari je jednoduchá na přípravu a velmi chutná, mírně pikantní a vhodná pro všechny strávníky.
*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr těstovin ( originální recept jsou "spaghetti" ale lze použít i krátký formát - v mém případě mašle nebo-li "farfalle")
hrstku ořechů (asi 10 jader)
50 gr mandlí
1 stroužek česneku
5 lžic olivového extra panenského oleje
5 loupaných rajčat zbavených semen
peperoncino, oregano, sůl - podle chuti
*********************************************************************************************************************************
Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a rozkrojte napůl. Vyjměte semínka a nakrájejte na kousky.
Těstoviny dejte vařit do osolené vody a mezitím připravte "sugo". Do mixéru dejte mandle,ořechy, česnek a peperoncino a rozmixujte. Pak přidejte nakrájená rajčata, oregano, olej a sůl a ještě chvíli mixujte. Dejte vše do větší pánve nebo kastrolu, mírně ohřejte a přidejte scezené těstoviny uvařené "al dente" t.j. ne rozvařené. Zamíchejte a hned podávejte jak jinak než s přáním BUON APPETITO!Usmívající se



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janinka Janinka | E-mail | Web | 31. srpna 2016 v 8:27 | Reagovat

Zase samé dobré ingredience! Jen se chci zeptat, vypadá to trochu suše, ale asi se mi to jen zdá, že? :-)

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. srpna 2016 v 12:16 | Reagovat

[1]: Těstoviny se obalí takže pak kloužou do krku dost dobře :-) Záleží taky na množství a typu rajčat - tady jsou některá že mají jen dužinu, jsou sušší a už si nepamatuju jaká jsem dala. Ale pokud  chceš víc omáčky, stačí jich přidat víc :-)  :-)

3 Božena Božena | 31. srpna 2016 v 14:30 | Reagovat

Jedna přísada lepší než druhá. Určitě vyzkouším.

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. srpna 2016 v 19:01 | Reagovat

[3]:Stačí pár ingrediencí - jako většina italských receptů.. :-)  :-)

5 beallara beallara | Web | 1. září 2016 v 7:09 | Reagovat

Já pojedu domů v teplákách :D  :D  :D  :D

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 1. září 2016 v 13:53 | Reagovat

[5]: Radši si je vezmi sebou :-)  :-) Prý se tam dobře jí - a když to řeknou Italové..... :-D  :-D

7 Iva Iva | E-mail | Web | 4. září 2016 v 21:48 | Reagovat

Opět super recept. :-D  ;-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. září 2016 v 12:58 | Reagovat

[7]: D9ky za "super"! :-D  :-D

9 Lydie Lydie | 11. září 2016 v 19:38 | Reagovat

Tak to může být dost chutné. Vyzkouším. Když jsme byli na Liparských ostrovech, tak jsme neměli moc peněz, abychom šli do restaurace. Jedli jsme jídlo z konzerv, sáčkové polévky a paštiky, které jsme si přivezli z Česka. :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. září 2016 v 22:33 | Reagovat

[9]: Myslím že návštěva Liparských ostrovů stála i tak za to :-)  :-) Navíc restaurace pro turisty nejsou kolikrát "to pravé ořechové" :-D chce to znát typická místa kde se vaří spíš po domácku :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama