VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Vejce v rámu

4. srpna 2016 v 6:00 |  Bezmasà jìdla
Rychlejší jídlo je snad už jen samotné vejce. Ale když mu věnujete o minutu víc, oblečete ho do slušivého a chřupavého kabátku, dáte na talíř obložený salátkem budete mít pořád jednu z nejrychlejších krmí na světě ale hodnou profesionálního kuchaře:-) Vždyť fantazie v kuchyni nezbytnou ingrediencí zrovna jako sůl.
Recept jsem našla na netu kde bylo v chlebu vykrojené kolečko a držela jsem se toho, až pak mě napadlo že by se hezky vyjímalo třeba i srdíčko. Můžete použít formičku - dostatečně velkou, jinak bílek vyteče okolo (což se stane, ale na chuti to nijak neubere) anebo vyříznout tvar ostrým nožem.

***************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE na 1 porci:
2 plátky toustového chleba
1 vejce
olej
sůl a pepř
***************************************************************************************************************************************
Vykrojte střed chleba kulatou formičkou nebo skleničkou. Na pánvi rozehřejte olej, vložte chleba a opečte po jedné straně. Pak otočte pomocí obracečky, dejte jeden na druhý, do otvoru opatrně rozklepněte vejce a přikryjte poklicí. Místo toustového chleba lze použít i normální chléb z minulého dne, ukrojit jen jeden plátek aby byl vysoký jako ty dva toustové. Jinak se vejce rozlije po pánvi i když jsem to poprvé udělala jen s jedním plátkem toustového chleba, vejce ho celý pokrylo a bylo to dobré jen jinak vypadající.
Pomalu opékejte na mírném plameni a občas kontrolujte, jak bílek zbělá sundejte pokličku, osolte a opepřete a vypněte sporák. Na horkém chlebu vejce ještě dojde. Nesmí se pod pokličkou dlouho nechat, jinak se žloutek uvaří natvrdo.Pokud chcete přehánět, můžete do pánve dát opéct i trochu šunky.
Podávejte se salátem a pokud jej uděláte spolu s rajčátky, budete to mít i krásně barevné.BUON APPETITO!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 4. srpna 2016 v 14:59 | Reagovat

Při opatrování nemocné kočičky se právě dívám na cestopis o Itálii. Poslouchám o skandálním milostného poměru Lawrence a Frýdy, kteří žili u Gardského jezera. Nevím, jestli to mám napsané dobře, ale je tam krásně.
Dnešní recept je pro mě přímo bomba. Dopoledne jsem si dovezla spoustu vajíček z místní drůbežárny. Dvoužloutkové vejce za 1,30 - no nekup to. Přemýšlela jsem, co z nich udělám synáčkovi o víkendu a už to díky tobě vim. K tomu spoustu domácích rajčat, paprik, okurků atd. Určitě to bude dobroučké. Díky.

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 4. srpna 2016 v 22:15 | Reagovat

Dobré to určitě bude, z čerstvých a ještě ke všemu dvoužloutkových vajec! :-) Zkazit se na tom jinak nedá nic ledaže bys to spálila :-D A ten barevný salátek..mňam!!
Držím palce pro kočičku! :-)

3 beallara beallara | Web | 5. srpna 2016 v 7:24 | Reagovat

Tomu se říká snídaně králů....vždy si takové vychutnám o dovolené, jinak nestíhám, no :-P  :-P  :-P

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. srpna 2016 v 13:53 | Reagovat

Kdo by stíhal :-) Jedině nějaká šťastná to žena co nemá nic na práci :-D A pozdě vstává - on je to spíš oběd :-D

5 beallara beallara | Web | 6. srpna 2016 v 7:20 | Reagovat

A který král vstával před obědem ??? :D  :D  :D  :D

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. srpna 2016 v 12:51 | Reagovat

[5]: To je taky pravda! :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama