VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Kokosové sušenky plněné bílou čokoládou (Biscotti al cocco ripieni di cioccolato bianco)

22. září 2016 v 6:00 |  Cukrovi a drobné zákusky
Dnešní recept pro mlsouny jsou kokosové sušenky plněné čokoládou. Původně je uvedena pouze bílá čokoláda, ale dala jsem i mléčnou a hořkou - ne dohromady, každou zvlášť - vznikly sušenky s překvapením protože nikdo nevěděl jaká náplň je právě v té jeho. Doma jsem měla zbytky čokolád i kokosu, takže recept přišel jak na zavolanou. Po nečekaně teplém září jsem se už těšila až zase něco upeču .. a tady je výsledek. Hodily by se i na vánoční cukroví - zdá se to být ještě daleko, ale...
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
200 gr hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
50 gr kokosové moučky
90 gr cukru
80 gr másla nebo tuku (nejlépe půl a půl)
kousky čokolády
******************************************************************************************************************************************
Smíchejte mouku kokosem, přidejte prášek do pečiva a nakrájené máslo na kousky, vše rozdrolte, pak přidejte cukr a rozkvedlané vejce. Zpracujte v těsto a dejte do chladna asi na půl hodiny. Potom vyválejte na mírně pomoučeném válu a vykrajujte kolečka o průměru asi 4 cm. Na polovinu koleček dejte pár kousků čokolády, jen doprostřed aby se dala uzavřít. Přiklopte druhým kolečkem a pěkně prsty přitiskněte okraje k sobě. Potom znovu vykrojte aby zůstala úhledná (a hlavně kulatá :-)). Dejte péct při 170° asi 15 - 20 minut, lépe řečeno jakmile sušenky začnou vonět a zlátnou, jsou hotová. Chce to hlídat, protože kdyby se kokos připálil, tak zhořkne.
Po vychladnutí mírně pocukrujte a .. máte to doma jak o vánocích!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 22. září 2016 v 6:41 | Reagovat

Dneska poprvé jsem slyšela koledu v rádiu, jsem se opotila a zhrozila, že jsem nezandala letní boty a už mě masírují :-!  :-!
Kokos...věčná inspirace a dobrota...jen Ti mi pěkně pnou kalhoty po těch italských snídaních...byly řádně nemravné :D  :D  :D

2 Janinka Janinka | E-mail | Web | 22. září 2016 v 16:55 | Reagovat

No tak to je nádhera, už to vidím na talíři jako vánoční cukroví! :-)

3 Alis Alis | Web | 22. září 2016 v 18:53 | Reagovat

Ahoj Růženko, receptík si schovám na vánoce :) Díky za isnpiraci!

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. září 2016 v 21:22 | Reagovat

[1]: Dnes tu bylo 27..po koledách ani vidu ani slechu 8-) Ty snídaně znám - cappuccino e cornetto e briosche..atakdále! :-)  :-) Jejich bary, pekárny a cukrárny jsou velice nebezpečná místa!! :-D

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. září 2016 v 21:24 | Reagovat

[2]: Taky mě to napadlo hned jak jsem viděla recept :-D  :-D

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 22. září 2016 v 21:30 | Reagovat

[3]: Taky udělám, občas to chce něco nového! :-)  :-)

7 beallara beallara | Web | 23. září 2016 v 6:49 | Reagovat

[4]: Ale všimla jsem si, že Italové snídaním moc nedají...v hotelu to byla ráno kavička, jen něco malého a hybaj...na rozdíl od nás, kteří ráno debuřírujeme.Ovšem večer to byl zabiják...ve 20hodin začalo 4chodové menu a tam já jsem se na rozdíl od Italů trápila...néééé, že bych to nesnědla, ale když se zákusek podával ve 21:30, přesně jsem věděla, že bych domů dorazila jako bečka. :-!  :-!  :-!
Ano, jejich bary, pekárny, cukrárny, to je něco tak neskutečného...musím říct, že takvou parádu mají jen v Praze, na menších městech si mohou o tom nechat zdát ;-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. září 2016 v 23:17 | Reagovat

[7]: To je pravda, snídaně je tu rychlá a hlavně sladká - žádné uzeniny apod. na to dojde mezi 10 a 11 - focaccia nebo houska se šunkou atd. :-) Oběd většinou těstoviny nebo něco rychlého protože pak se vrací znovu do práce no a večer konečně klid na jídlo! :-D V 8 jste jedli ještě dost brzy na to žes byla v jižní Itálii a v létě :-P Jediné zůstává záhadou - KAM TO DÁVAJÍ?? I když na jihu je těch boubelatých poměrně dost :-D

9 beallara beallara | Web | 24. září 2016 v 7:41 | Reagovat

[8]:No první týden ....to tam chodily skutečné krasavice, vkusně oblečené, nádherně nalíčené, upravené vlasy, božsky vychytané do posledního detailu..jsem ženská, ale slintala jsem...skončily 15.září prázdniny a jako když jsi jinde...kalamita, tlusté, korpulentní, neupravené ženské ve sešmajdaných botách...neuvěřitelné :-!

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 24. září 2016 v 12:53 | Reagovat

[9]: Ty první krasavice, to byly určitě turistky :-) Pak vyšly ze svých příbytků místní a tam je ta úprava přece jen trochu jiná ;-)Většinou malé postavy a spíš širší než delší, to je charakteristika žen v jižní Itálii i když ne všechny, samozřejmě :-)  :-) Jen je jich tam nějak víc než na severu :-D

11 Božena Božena | 24. září 2016 v 21:03 | Reagovat

Vánoce jsou tady, úplně cítím tu vůni. Příští víkend dobrůtku vyzkouším. Tento je na řadě Tarte Tatin, uz se têším.

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 25. září 2016 v 10:21 | Reagovat

[11]: Vy si ale mlsáte :-D Taky ten obrácený koláč někdy dělám, jde to rychle a ovocné tady můžou :-)  :-)

13 Iva Iva | E-mail | Web | 28. září 2016 v 13:52 | Reagovat

Růženko, už si dávám recept do záložky. Mňam! :-D  :-P

14 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. září 2016 v 22:40 | Reagovat

[13]: A nezapomeň ho na vánoce vyndat! :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama