VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Omeleta se šunkou a hráškem (Frittata con prosciutto e piselli)

6. září 2016 v 6:00 |  Bezmasà jìdla
Příprava omelety je jednoduchá a rychle vyřeší problém co k obědu nebo k večeři. Každý má jistě svůj vlastní recept, já dávám přednost italské "frittatě" která je o něco vyšší než normální omeleta a hezky nadýchaná díky strouhanému parmezánu. Správná "frittata" se opéká i z druhé strany, ale pokud máte rádi krémovitou konzistenci přidejte plátkový sýr a přehněte napůl. Dnes si připravíme klasickou frittatu se šunkou a hráškem ale verzí je nespočet, záleží na vaší chuti a obsahu lednice nebo spíže.
*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
4 vejce
100 gr šunky
200 gr hrášku (čerstvý nebo zmrazený)
půl cibule
2 lžíce strouhaného parmezánu
2 lžíce mléka (lze nahradit i vodou)
2 plátky taveného sýra
1 lžíce sekané petrželky
sůl a pepř
olivový olej
*********************************************************************************************************************************
Hrášek spolu s jemně nakrájenou cibulí na plátky dáme vařit do horké vody do poloměkka. Pokud byste použili sterilovaný hrášek, je už vařený a tak tuto pasáž musíte vynechat - cibuli dáte podusit na pánev spolu s hráškem, ale v prvním případě je lépe stravitelná. Každopádně pokud nejste jejím příznivcem, lze vynechat.
Vařený hrášek scedíme a necháme prochladnout, mezitím si rozšleháme vejce s mlékem, přidáme strouhaný parmezán a mírně osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno krájenou šunku, hrášek s cibulí a část petržele.
Na větší pánev dáme rozehřát olej a vlijeme vaječnou směs. Hned zamícháme vařečkou (jako když děláme míchaná vejce) a pak už necháme opékat, jen občas pohneme pánví sem a tam. Když se frittata začne uvolňovat od okraje pánve, poklademe stejnoměrně na kousky natrhaným plátkovým sýrem a posypeme zbytkem petržele. Vypneme sporák a pánev přikryjeme na chvilku poklicí, jen aby se sýr rozpustil. Pak uvolníme frittatu od okrajů a přehneme. Dáme na talíř, každému ukrojíme porci a podáváme.
Kdo má chuť a čas nebo když je vás méně, může udělat jednoporcové omelety. Ať tak či onak popřejte si "BUON APPETITO!"Usmívající se
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 6. září 2016 v 16:54 | Reagovat

Ahoj Růženko, fritatty vypadá moc krásně. U nás je hodně oblíbená.

2 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 6. září 2016 v 17:28 | Reagovat

Teda já mám hlad, hned bych si dala :-) Rychlá večeře, určitě vyzkouším, díky :-)  :-)

3 Elis Elis | Web | 6. září 2016 v 18:23 | Reagovat

To je skvělý recept, hned si ho poznamenám :-)

4 beallara beallara | Web | 6. září 2016 v 21:04 | Reagovat

Růženko, takové omeletky jsme si dělaly jako mladé holky na svobodárně před výplatou...jasně že bez parmazánu :D  :D  :D  :D

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 6. září 2016 v 21:26 | Reagovat

Růži ahoj :-) Omeletu s hráškem nám dělávala maminka a protože to byla vždy dobrota i dnes ji občas máme,třeba i rychlý oběd,když není čas na vaření.
Jen rozšlehám dvě vajíčka,na pánev trochu oleje,do vajíček hrášek,dávám sterilovaný a když je omeleta hotová,potřu hořčicí a třeba sterilovaný okurek.Taky k tomu můžeme jakoukoliv zeleninu,krajíček čerstvého chleba a je hotovo :-) A zrovna mám tip na svačinku na některý den ;-)  :-D  :-P

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. září 2016 v 9:24 | Reagovat

[1]:Taky jí ráda dělám, s čímkoliv :-) Zvlášť když jsou čerstvá vejce :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. září 2016 v 9:26 | Reagovat

[2]:Před večeří by se asi neměly číst recepty - mívám dojem že bych si dala všechno :-D  :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. září 2016 v 9:27 | Reagovat

[3]: Výhoda je že se povede skoro vždycky :-D  :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. září 2016 v 9:29 | Reagovat

[4]: :-D My taky, někdy i bez hrášku, o šunce nemluvě :-D Dávaly jsme i starší chleba, nakrájený na kostičky a opečený :-) Zajímavé bylo, že se po tom netloustlo :-D

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 7. září 2016 v 9:34 | Reagovat

[5]:To vypadá taky dobře a hlavně rychle :-) Zaujala mě ta hořčice, kdysi jsem jídávala "smaženky" , prodávali je v jednom lahůdkářství - omeletku, myslím jen z bílků, byla lehounká a tenká na čerstvý chleba, hořčice a pokladené zeleninou.  Výborná věc a velice levná :-)  :-) Dneska by to byla omeleta z prášku, chleba z gumy a zelenina z mrazáku :-? velice drahá specialita ???

11 beallara beallara | Web | 8. září 2016 v 7:37 | Reagovat

[9]: Aby nééé, ve 20letech máš jiný metabolismus než v 50letech...to tloustneš i ze vzduchu :D  :D  :D

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 8. září 2016 v 14:13 | Reagovat

To bude asi tím že teď je jiný i vzduch! :-D  :-D  :-D

13 Iva Iva | E-mail | Web | 9. září 2016 v 22:53 | Reagovat

Růženko, občas doma také dělám smaženku. Omelety dělám trochu jinak, tvoji také vyzkouším. :-D  ;-)

14 Božena Božena | 11. září 2016 v 9:07 | Reagovat

Omeletu dělám: 1 vejce, 1 lžíci mléka, 1 lžíci strouhanky, špetku soli.  Rozšlehám, náleju na pánev a opéct z obou stran. Říkáme tomu jidlo záchrany. Pokud je hlad a málo času, za chvíli je na stole. Za tepla potřít hořčicí nebo kečupem, posypat strouhaným sýrem a dát na to co dům dá. Přeložit a dát na krajíček chleba. Rychlé, dobré a zasytí. Tvoji vyzkouším, vypadá moc dobře.

15 ruzena ruzena | E-mail | Web | 11. září 2016 v 10:40 | Reagovat

[13]:Taky jí dělám na vícero způsobů :-) Tady mě zaujalo předvaření cibule s hráškem - je chutná ale lépe stravitelná :-)

16 ruzena ruzena | E-mail | Web | 11. září 2016 v 10:42 | Reagovat

[14]:Tak to je opravdu rychlovka :-)  :-D Zdá se mi že je to ta naše smaženka co nám tak chutnala :-) musím vyzkoušet :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama