VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Vepřová panenka s pancettou (Filetto di maiale con la pancetta)

30. října 2016 v 10:47 |  Maso a drůbež
Dnes něco masitého a podzimního - vepřová panenka je měkká, rychlá na přípravu a není ani nijak zvlášť drahá. Většinou jí připravuji nakrájenou na plátky a narychlo opečenou na pánvi jen tak, přírodně.
S pancettou získá ještě víc na chuti, šťavnatosti a na měkkosti.
*************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
1 vepřová panenka
Plátky pancetty (můžete nahradit anglickou slaninou) tolik kolik bude plátků masa
olivový olej
pár lístků šalvěje (nemusí být)
1 - 2 stroužky utřeného česneku
************************************************************************************************************************************
Maso si nakrájíte na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Pancettu rozložíte na prkénko a na každý plátek položíte jeden díl masa, který mírně potřete utřeným česnekem. Solit se nemusí, pancetta je už slaná dost a bývá i pepřená, ale záleží na druhu takže pokud máte rádi, trocha pepře neuškodí.
Suchou pánev dobře rozehřejte a položte na ní maso pancettou dolů. Opékejte krátce, jen co se opeče pancetta, ale na prudším ohni. Pak maso obrátíte a dopečete i na druhé straně. Myslím že celá záležitost zabere tak 3-4 minuty - jinak se riskuje že maso dlouhým pečením vyschne a ztvrdne.
Maso vyjměte, do pánve dejte trochu vody nebo ještě lépe vývaru a povařte pokud chcete trochu šťávy.
Jako přílohu jsem tentokrát podávala salát, ale dobré jsou i brambory nebo bramborová kaše.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitka Jitka | Web | 30. října 2016 v 11:38 | Reagovat

Vidím, že máš nový článek, tak že jsi i po dalším zemětřasu živá. :-)

2 Božena Božena | 30. října 2016 v 11:57 | Reagovat

Masíčko, to je moje, prima recept. Rychlý, šťavnatý, dobrunký, jako vše, co ty uvaříš.
Zase  zemetřesení, štěstí, že u vás se to tak moc netřese. Chudáci lidé, vždyť se sotva vzpamatovali z toho srpnového.

3 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 30. října 2016 v 12:16 | Reagovat

Díky za inspiraci, vepřové mi sice nedělá moc dobře, ale myslím, že u panenky udělám výjimku. ;-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 14:25 | Reagovat

[1]: Bohužel je to děs, opět ta samá oblast..a ještě silnější než minule :-(
Byla jsem ještě v poseli, která se se mnou začala houpat, ale není to poprvé (bohužel ani  naposled). Hned mě napadlo že buď je nějaké mírné zemětřesení blízko nás nebo hodně silné o něco dál. Naštěstí nejsou žádné oběti, taky díky tomu že po tom prvním byli všichni evakuováni. Otřesy byly cítit od Trentina až do Puglie, v Římě byly dost silné.

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 14:25 | Reagovat

...v posteli..

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 14:29 | Reagovat

[2]: Měli jsme ho k obědu a můžu doporučit :-) Co se týče zemětřesení, tady občas taky bývá, ale slabší. Nicméně Apeniny jsou prý jako struna, vedou celou Itálií a tak nejsme ušetřeni ani když se něco děje pár set km od nás Oproti jiným oblastem ale jen slabý čaj.

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 14:30 | Reagovat

[3]:Jednou za čas se myslím může i zhřešit :-) Navíc panenka je úplně libová, trochu jí vylepší ta pancetta, ale bez ní by to nebylo ono! :-D  :-)

8 Alis Alis | Web | 30. října 2016 v 14:35 | Reagovat

Ahoj Růženko,moc Tě zdravím :) Suprový receptík. Jsem ráda, že jste živí a zdraví :)

9 Hanako Hanako | 30. října 2016 v 17:21 | Reagovat

Při zprávách o zemětřesení v Itálii vždy pomyslím na tebe. Uvařila jsem podle tvého předpisu květák s rajčaty, bylo to moc dobré. :-)  :-) Vepřovou panenku zkusímj, je drahá, ale netučná.

10 beallara beallara | Web | 30. října 2016 v 19:20 | Reagovat

Růženko, myslím na Tebe, vše přežijte ve zdraví a bez úhony...skvělá bašta, šla bych do toho :-)  :-)

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 21:06 | Reagovat

[8]:Ahoj Alenko, naštěstí tady je všechno v pořádku :-) i když úplně klidní taky nejsme :-?

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 21:09 | Reagovat

[9]: Dík že na mě myslíš :-)  :-) a jsem ráda že chutnalo! :-)

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 30. října 2016 v 21:16 | Reagovat

[10]: Díky, zatím jsme se pokaždé jen houpali a tohle nebylo z nejhorších, někdy drnčí okna a ujíždí židle. A úplně nejhorší je to v noci :-! Průšvih je, že nikdy nevíš, co bude dál.. ???

14 Ježurka Ježurka | Web | 1. listopadu 2016 v 16:42 | Reagovat

Růženko, s husí kůží jsme koukali na televizi a litovali vás všechny. Jinak u vás je taky tak drahá panenka? :-)  :-(

15 ruzena ruzena | E-mail | Web | 1. listopadu 2016 v 18:25 | Reagovat

[14]: Dnes byly další silné otřesy, my nectili nic, ale tam co se to stalo jsou některé vesnice srovnané se zemí - dá se to přirovnat snad jen k záběrům z války po bombardování.. :-(  :-(
Co se týče masa, tak panenka je relativně levná, jako všechno vepřové maso /hovězí a telecí je jinak dost drahé/ Kilo je asi za 10 euro,vepřová pečínka nebo kotlety kolem 6 euro v supermarktu, občas bývají slevy :-)

16 Iva Iva | E-mail | Web | 1. listopadu 2016 v 21:43 | Reagovat

Růženko, vzpomínala jsem na Tebe, jestli jsi v pořádku. Byla jsem z té reportáže v šoku. 8-)
Panenku bych si dala. Máme ji také rádi. :-)

17 ruzena ruzena | E-mail | Web | 2. listopadu 2016 v 8:18 | Reagovat

[16]: Díky Ivo, tady vše v pořádku, ale to co vidíme v televizi je hrozné. Naštěstí už jsou všichni lidé ubytovaní v hotelech na pobřeží nebo u rodiny či přátel. Ale to je provizorní, pak uvidíme jestli dostanou to, co jim teď všichni slibují ;-)  :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama