VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Jablko-hruškový koláč s mandlovou krustou

8. listopadu 2016 v 6:00 |  Moučníky
Dnes si připravíme něco opravdu dobrého na zub, jako stvořeného pro odpolední posezení u šálku čaje nebo kávy. Recept na tuto skvělou dobrotu mi poslala moje kamarádka Boženka a byla to láska na první pohled. Měla jsem zrovna doma všechno potřebné a v poledne už byl moučník na stole a rychle mizel. Kombinace jemného těsta, měkkého a sladkého ovoce a křupavé, voňavé mandlové krusty je přímo neodolatelná...
***********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
Těsto:
120 gr změklého másla
175 gr mouky (nebylo uvedeno jaké, dala jsem polohrubou)
120 gr cukru
3 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
6 lžic mléka
2 jablka
2 hrušky
1 lžící citronové šťávy
špetka skořice (nebyla uvedena, ale není na škodu)
Mandlová krusta:
120 gr plátkových mandlí
2 lžíce medu
60 gr cukru
60 gr másla
asi 50 ml mléka
**********************************************************************************************************************************
Všechny potřeby si vyndáme z lednice předem, měly by mít pokojovou teplotu.
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky které pokapeme citronovou šťávou. Změklé máslo utřeme s cukrem, pak postupně přidáváme jedno vejce po druhém a dobře zašleháme. Mouku prosijeme a smícháme se solí a práškem, pak po částech přidáme do směsi a vymícháme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané nebo pečícím papírem vyložené formy (použila jsem kulatou o průměru 26 cm ) a kruhově poklademe nakrájeným ovocem. Mírně zatlačíme do těsta a dáme péct asi 30 - 35 minut při 180 - 200° (záleží na vaší troubě).
Připravíme si vrchní vrstvu z mandlí. V hrnku roztavíme na slabém ohni máslo, cukr a med. Pak přidáme mandle a mléko a povaříme. Moučník vyndáme z trouby, potřeme mandlovou směsí a dáme znovu zapéct na 5 - 10 minut ( až mandle zezlátnou). Nechat vychladnout na místě kam nedosáhnou chtivé ručičky nedočkavých mlsounů, pak opatrně vyklopit a krájet. DOBROU CHUŤ!! Usmívající se

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 8. listopadu 2016 v 15:48 | Reagovat

Mňam...hned bych si kousek dala :-)  :-)  :-)

2 Božena Božena | 9. listopadu 2016 v 12:12 | Reagovat

Můžu jen potvrdit, že je to velká dobrota.
Krásně jsi ho upekla, děláš mi chutě. Hned bych si k odpolednímu kafíčku kousek dala. 🍕 🤗

3 Missariel Missariel | Web | 9. listopadu 2016 v 17:40 | Reagovat

To musí bejt, už jen při vyslovení názvu se sbíhají sliny.....

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. listopadu 2016 v 19:17 | Reagovat

[1]:Zkus ho upéct a uvidíš jestli na tebe kousek zbyde! :-D  :-D

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. listopadu 2016 v 19:18 | Reagovat

[2]: Je to opravdu chutný moučník - máš vděk celé rodiny :-D  :-D

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. listopadu 2016 v 19:19 | Reagovat

[3]: To je pravda, už samotný název je lákavý :-D  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama