VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Penne po lesnicku (Penne alla boscaiola)

30. listopadu 2016 v 6:00 |  Těstoviny
Pokud jste v létě nasušili pár hub, připravte si chutné a rychlé "penne alla boscaiola" aneb penne po lesnicku s houbami - ale nejen s nimi. Přidává se i pancetta nebo šunka a jak tomu u italských receptů na těstoviny bývá, omáčku nebo-li "sugo" připravíte než se uvaří "pasta".
Uvedený recept je původem z Toskánska, časem se dočkal různých úprav např. můžete přidat trochu smetany a získat tak krémovitější konzistenci.Já dávám přednost originálu protože smetana trochu překrývá základní chuť hub a pancetty - ale rozhodnutí nechám na vás a vašich chutích.
*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr těstovin "penne"
1/2 malé cibule
100 gr pancetty(italská slanina) nebo šunky
100 gr cherry rajčátek nebo drcených rajčat v konzervě
30 gr sušených hub
2 - 3 lžíce olivového oleje
2 - 3 lžíce strouhaného parmezánu
1 žíce sekané petrželky
sůl a pepř podle chuti
********************************************************************************************************************************
Houby namočte do vody, pancettu nebo šunku ( ale přimlouvám se za pancettu ) nakrájejte na menší kostičky. Na větší pánev aby se do ní posléze vešly i těstoviny, dejte na olej nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, vhoďte pancettu a když se mírně opeče přidejte pokrájené houby a rajčata, dochuťte solí a pepřem.
Duste alespoň 15 minut a mezitím uvařte penne v dostatečném množství osolené vody.Sceďte jí když je "al dente" nebo-li na skus (trochu tužší) a vhoďte jí do pánve s omáčkou. Lehce promíchejte a nechte na pánvi zhruba 2 minuty - pohybujte s ní sem a tam - pak přidejte strouhaný parmezán a pokud preferujete i smetanu a opět opatrně promíchejte. Servírujte posypané dalším parmezánem, sekanou petrželkou a jako vždy s přáním BUON APPETITO!Usmívající se

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 30. listopadu 2016 v 14:42 | Reagovat

Růženko, penne mne naučila dcera a já už ho taky párkrát vařila. Tvůj recept by mi taky určitě chutnal. Díky za tip.

2 Lydie Lydie | 30. listopadu 2016 v 15:37 | Reagovat

Ono by se to dalo asi udělat i bez hub. Ty totiž nemám vůbec ráda.

3 Božena Božena | 30. listopadu 2016 v 15:46 | Reagovat

Mňam. V příštím životě se chci narodit v Itálii.

4 Janinka Janinka | E-mail | Web | 30. listopadu 2016 v 16:00 | Reagovat

Mňamina! Ale doma by mě s tím poslali do zadele, právě kvůli houbám :-D.

5 Růžena Růžena | E-mail | Web | 30. listopadu 2016 v 22:10 | Reagovat

[1]: Italská "pasta" je moje záchrana - podle známého sloganu -  rychle, chutně, hospodárně! :-D  :-)

6 Růžena Růžena | E-mail | Web | 30. listopadu 2016 v 22:13 | Reagovat

[2]:Tak to asi není ten pravý recept pro tebe :-) Ale určitě to jde i bez hub, jen nebudou "po lesnicku" :-) V sezoně by se místo hub daly použít třeba kostičky cuketky..

7 Růžena Růžena | E-mail | 30. listopadu 2016 v 22:14 | Reagovat

[3]: Pokud možno v Toskánsku.. :-D Už jsem se taky přihlásila do pořadníku! :-D

8 Růžena Růžena | 30. listopadu 2016 v 22:17 | Reagovat

[4]:No vidíš a já si z Čech vozím právě houby, tady jsou buď pěkně drahé - ty dobré a kvalitní - nebo o něco méně drahé ale nestojí za nic ;-) Takže kamarádky a kamarádi sbírají a suší.. :-D

9 beallara beallara | Web | 1. prosince 2016 v 15:37 | Reagovat

Ach jo, apeluji na italský parlament...zakažte Růžence psát recepty, v Čechách budeme chodit všichni v teplácích :D  :D  :D

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 1. prosince 2016 v 21:37 | Reagovat

[9]: To by sis počkala!! :-D  :-D Ale neboj, když jsem sem přijela, vážila jsem víc než teď :-)  :-) Myslím že naše kuchyň, ta tradiční, je víc záludná :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama