VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Špagety s tuňákem a cibulí (Spaghetti tonno e cipolla)

11. listopadu 2016 v 6:00 |  Těstoviny
Pokud pospícháte a nemáte čas na vaření, neodbývejte se jen tak něčím narychlo nalezeným v lednici nebo hotovými jídly ohřátými v mikrovlnce! Za stejnou dobu si uvaříte chutné špagety a vše potřebné máte pravděpodobně už doma. Mluvím o špagetách s tuňákem a cibulí..a kdo z vás není zrovna milovníkem cibule ať se nebojí - nebude to cibule smažená, ale spíš dušená a její chuť nijak neruší ale jen zdůrazní tento rychlý a chutný pokrm. Dejte vařit vodu do většího hrnce, připravte vše potřebné na stůl a uvidíte že než se špagety uvaří bude hotovo.

*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr špaget (pokud možno pravých italských)
200 gr tuňáka v přírodním nálevu nebo v oleji
1 cibule
1/2 sklenky suchého bílého vína
3 lžíce olivového oleje
sekaná petržel
sůl a pepř ( nebo peperončíno)
2 lžíce strouhaného parmezánu (je-li libo)
*********************************************************************************************************************************
Dejte vařit větší množství vody do hrnce a dobře jí osolte až když dosáhne bodu varu. Špagety přelomte napůl a vhoďte do vody, zamíchejte dřevěnou vidličkou nebo vařečkou (dřevo je vhodné proto, že kovové pomůcky odvádí teplo a sníží se tak var vody). Ztlumte plamen aby voda jen pobublávala, občas promíchejte a začněte připravovat ostatní.
Cibuli jemně nakrájejte a dejte spolu s olivovým olejem na širší pánev nebo kastrol - tak velký aby mohl pojmout i špagety. Poduste na velmi mírném plameni a za stálého míchání asi 2 minuty, pak přilejte víno, zvyšte trochu plamen a dál míchejte až se víno odpaří - což bude za chvilku, v momentě kdy už není cítít jeho vůně. Pak opět zmírněte a vložte okapaného tuňáka, dochuťte trochou soli (opatrně, tuňák bývá slaný) a pepře ( nebo peperončína) dobře zamíchejte a nechte zhruba minutu podusit pod pokličkou. Nasekejte petržel.
Mezitím se uvařily špagety - nevařte je příliš do měkka aby se neslepily - uberte pár lžic nebo malou naběračku vody ve které se vařily (slouží k eventuálnímu rozředění omáčky - ať už děláte jakoukoliv - voda z těstovin obsahuje škrob a omáčka se rozředí ale nezvodnatí ), sceďte je a vhoďte do pánve s tuňákovou omáčkou. Zamíchejte, přidejte trochu výše zmíněné vody pokud se vám zdá že je vše moc husté a nakonec vsypejte sekanou petržel a eventuelně i parmezán a znovu promíchejte. Někdo jej do pokrmů s rybami striktně zamítá, ale já ho přidávám do všech těstovin. Záleží na vaší chuti - a taky na tom, jestli ho máte právě doma!
Vaše špagety jsou na světě a vsadím se s vámi že příprava netrvala déle než 15 minut.
Rozdělte je do hlubokých talířů (tak se v Itálii servíruje "pasta") a popřejte si BUON APPETITO! Usmívající se

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 11. listopadu 2016 v 14:23 | Reagovat

Tuto variantu těstovin vařím právě, když je časová tíseň. Rychlé, skvělé a vařené podle tebe. Za to ti velký dík. Hezký víkend. K nám přijel "Martin ",  ale bílého koně někde zapomněl. Sníh přivezl jen někde, k nám jen mráz a studený vítr. 💨 🌨 🌬

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 11. listopadu 2016 v 16:16 | Reagovat

Díky za hezká slova :-)  :-) Tady by měl Martin přivolat zpátky léto, ale letos měl asi předstih a teď přijel v kánoi :-D Leje a je bouřka :-? V Apenninách ale prý trochu sněhu napadne.. :-)

3 beallara beallara | Web | 11. listopadu 2016 v 20:22 | Reagovat

Dovezla jsem si pastu z ischie, kupovala jsem je v malém obchůdku a jsou skvostné, úplně jiné než u nás v obchodě, jestli fakt nebudou italské :D  :D
A kombinace s tuňáčkem...to je hotová zhýralost :D  :D  :D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. listopadu 2016 v 8:04 | Reagovat

[3]: Měly by být italské, ne-li přímo z místa činu :-D Italové a zvlášť z jihu si na to potrpí :-) Já vím že je to jiná muzika - např. ani Nutella nebo těstoviny Barilla nejsou to samé! Někdo šidí :-?

5 beallara beallara | Web | 12. listopadu 2016 v 9:13 | Reagovat

Taky jsem díky nim měla nadváhu, ale vážila jsem u takového italského fešáka, asi by koukal, kdybych začala z kufru tahat pytle s těstovinami :D  :D  :D

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. listopadu 2016 v 11:41 | Reagovat

[5]:Italští fešáci rádi blondýnkám odpouští :-)  :-D  Já mívám takhle nadváhu když jedu z Prahy - povidla, ořechy, rum.. ale taky to prošlo! :-D

7 Ježurka Ježurka | Web | 14. listopadu 2016 v 13:57 | Reagovat

Vypadá do dobře, špagety máme rádi, ale má to pro mne chybu. Nemíváme doma víno ani tuňáka, bohužel. :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 14. listopadu 2016 v 17:39 | Reagovat

[7]: Tak to u nás by mohl chybět spíš ten tuňák! :-D  :-D Bez vína si Italové oběd ani večeři nedovedou představit :-) Jinak ale moc nepijí, dát si vínko jen tak při posezení, to neznají - buď kávu nebo max. skleničku likéru :-) Sedánky se odbývají u jídla! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama