VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Cookies

24. ledna 2017 v 7:00 |  Cukrovi a drobné zákusky
Recept na známé americké sušenky "cookies" jsem hledala dost dlouho v různých kuchařkách i na internetu až jsem si konečně vzpomněla že mám někde založený ten přímo od pramene, nebo-li od jedné americké paní která mi ho kdysi napsala na kus papíru. Hledání mi trvalo určitě déle než samotné pečení, ale výsledek nezklamal. Existují různé varianty, s ovesnými vločkami, s ořechy pekan, s arašídy.. a určitě ještě některý z nich vyzkouším. Pro dnešek přináším ten z kuchyně Mrs. Grace :-))
**********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
120 gr změklého másla
75 gr třtinového cukru
75 gr bílého cukru
240 gr hladké mouky
1/2 lžičky bikarbonátu (nebo prášku do pečiva)
trochu vanilky
1 vejce a 1 žloutek
150 gr drcené hořké čokolády (50%)
větší špetka soli
můžete přidat sekané ořechy, dala jsem asi 50 gr a nebyly na škodu, naopak
**********************************************************************************************************************************
Změklé máslo utřete nejdřív s třtinovým cukrem (dodá sušenkám měkkost) a pak přidejte i bílý cukr (ten je zas pro chřupavost). Když se cukr rozpustil, vmíchejte vejce a žloutek, jedno po druhém a sůl. Mouku prosijte s vanilkou a bikarbonátem (nebo jestli nemáte, použijte prášek do pečiva) a po částech přidejte do utřené směsi. Naposled vmíchejte čokoládu, která by měla být nasekaná nožem (nebo rozmixujte na hrubší kousky), protože to je právě charakteristika pravých cookies - nedoporučují se čokoládové pecky.Já jsem přidala i trochu rozsekaných ořechů.
Těsto dejte odpočinout aspoň na hodinu do lednice. Pak na plech vyložený pečicím papírem tvořte kuličky o průměru asi 4 cm a trochu je zploštěte - dávejte je dostatečně daleko od sebe protože pečením se roztáhnou, nedělají se moc malé. Pečou se v předehřáté troubě asi 15 minut při 180°, ale jako vždy je to relativní, podle trouby. Většinou se řídím tím, že když začnou vonět, jsou hotové. Vyndejte z trouby a nechte je chvilku odpočinout na plechu - jsou křehké - a potom je sundejte a přeneste na mřížku aby vychladli. Správně upečené cookies mají chřupavý povrch a vnitřek měkčí. Podáváme s čajem, ke kávě nebo jen tak na chroupání... každá příležitost je vhodná!Usmívající se











 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 24. ledna 2017 v 8:17 | Reagovat

Co mi to děláš ?...já mám na pečení na víkend už připravené jiné pečivo od tebe ???...pátrala jsem u tebe a našla jsem tam skvělé sušenčičky :-P  :-P
Takže tyhle musí do fronty, nekompromisně ;-)

2 beallara beallara | 24. ledna 2017 v 8:21 | Reagovat

Musela jsem se podívat...budu péct Zajíčkovy sušenky :-P  :-P  :-P

3 Božena Božena | 24. ledna 2017 v 14:58 | Reagovat

Další dobrota, která si musi počkat, až začne mit rodina chuť na sladké. Díky.  🍀

4 Sylva Sylva | Web | 25. ledna 2017 v 17:47 | Reagovat

Cookies miluje celá naše rodina. Taky jsem je už dělala, třeba čokoládový. Takže si opíšu tuto variantu, díky!

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. ledna 2017 v 14:44 | Reagovat

[1]:

[2]: Zajíčkovy sušenky patří do kategorie "zdravotních" tyhle do kategorie "mlsných" :-D Já se taky chystám na ty tvoje co máš na blogu :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. ledna 2017 v 14:45 | Reagovat

[3]: Vánoční cukroví bylo letos tak akorát, takže můžu občas i něco upéct, ale bez přehánění! :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 27. ledna 2017 v 14:46 | Reagovat

[4]: Originál by byl jen s čokoládou, když mám přidávám ořechy, nejsou marné :-)

8 Janinka Janinka | E-mail | Web | 28. ledna 2017 v 8:43 | Reagovat

No super, moc díky, zrovna mám období pečení sušenek, takže každý recept dobrý! Už přesně vím, že si ho trochu upravím, místo mouky dám část mletých ovesných vloček a špaldovky, úplně je vidím před sebou! :-)

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 29. ledna 2017 v 10:10 | Reagovat

[8]: Taky jsem viděla recept na cookies s ovesnými vločkami :-) a určitě se tím nic nezkazí! :-)  :-)

10 Ježurka Ježurka | Web | 31. ledna 2017 v 14:45 | Reagovat

Růženko, tohle kdybych zvládla, to bych dostala od manžela pochvalu. Cookies kupujeme a on je má hrozně rád. Ví, že moc nesmí na jeho cukrovku, ale dá si. :-)

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 31. ledna 2017 v 19:00 | Reagovat

A proč bys nezvládla? Ty, která vaříš i jednou rukou!! :-D U těch domácích je výhoda, že můžeš dát i méně cukru, hořká čokoláda není tak škodlivá, část mouky nahradíš ovesnými vločkami.. a pochvala je zaručená (a zasloužená!!) :-)  :-D

12 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 1. února 2017 v 11:48 | Reagovat

Ruženko a co kdybych část mouky nahradila kokosovou moučkou ? Ořechy mám, ale to už v tom případě by nemuselo být. Třtinový cukr mám, půl tabulky čokolády také, máslo- prostě vše potřebné, takže pokud do toho nic nepřijde, budu péci. Akorát manžel má rád víc kynuté buchty, no. :-)

13 Ježurka Ježurka | Web | 1. února 2017 v 15:05 | Reagovat

[11]: Díky, Růženko, že mi tak věříš, ale zatím jsme si je dnes pro jistotu zase koupili v obchodě. Manžel, ač by neměl, si je zase dá a rád. :-D

14 ruzena ruzena | E-mail | Web | 1. února 2017 v 15:25 | Reagovat

[12]:Kokos klidně, o to budou chutnější :-) Kynuté buchty bych si taky dala a jak, problém je, že tady mi je jedí jen dokud jsou čerstvé - druhý den je nikdo nechce (Italové jsou zmlsaní :-D ) ani když je rozpeču a bylo by to jen na mě ;-)

15 beallara beallara | Web | 5. února 2017 v 14:49 | Reagovat

Růženko,
právě jsem je dopekla, jsou famozní, delikátní, kopila jsem kvalitní čokoládu a skutečně je to pecka...vřele všem doporučuji :-)  :-)  :-)  :-)
Verunka má svátek a tyto sušenky miluje, tak jí je zítra vezu :-)

16 ruzena ruzena | E-mail | Web | 5. února 2017 v 19:55 | Reagovat

[15]: To mě ovšem nesmírně těší :-)
Hezkou oslavu a všechno nejlepší Verunce! :-)  :-)

17 Iva Iva | E-mail | Web | 5. února 2017 v 23:05 | Reagovat

Vypadají krásně a výborně. Mám od podzimu recept na podobné sušenky od kamarádky a ještě jsem je nedělala. Běhám po doktorech a nestíhám.
Prošla jsem u tebe zmeškané recepty a to brasato se mi moc zamlouvá. :-D  ;-)

18 ruzena ruzena | E-mail | Web | 6. února 2017 v 20:21 | Reagovat

Brasato je pro masožravce, ale nepohrdnou ani ostatní, protože je "jak dort!" :-D Na cookies sušenky existuje víc verzí, když se tam dá dobrá čokoláda je víceméně vyhráno :-) Já teď byla u tebe na koláči..mňam! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama