VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Kokosky s tvarohem

17. ledna 2017 v 7:00 |  Cukrovi a drobné zákusky
Zbyly vám ještě nějaké bílky ? Dají se zmrazit a využít i po vánocích. Sladkého jsme si užili dost, ale něco lehkého na zub by neuškodilo... Našla jsem recept na kokosky, ale trochu jiný než ten klasický, kdy kokosky musíte dělat s předstihem aby stačily změknout - a někdy to nestačí, zůstanou tvrdé i tak.
Trik je v tom, že se do bílkového sněhu přidá trochu tvarohu.. A věřte mi, že nezklamou, už jsem je pekla pro velký úspěch 3x ! První dvě várky byly klasické, třetí jsem vylepšila trochou čokoládové polevy (zbylo i trochu čokolády) a hlavně nezapoměla vyfotit :-) Recept je jednoduchý a zabere opravdu málo času.
************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
4 větší bílky
150 gr cukru
špetka soli
200 gr kokosu (uvádím dávky z originálního receptu, ale stačí i méně, dala jsem asi 150 gr)
100 gr tvarohu - ne moc mokrého, já dala rikotu
čokoládová poleva
může se přidat i lžička prášku do pečiva
*************************************************************************************************************************************
Bílky se solí ušlehat do polotuha, pak postupně přidávat cukr. Když je sníh tuhý, opatrně vmíchat kokos a tvaroh. Lžičkou dělat malé kopečky na plech vyložený pečicím papírem a péct na 140°. Tak to je v receptu, pak jsem četla že je lepší dát nejdřív na 150 pár minut, pak snížit na 120. Velký rozdíl v tom nevidím, v tom druhém případě trochu víc vyskočí, ale taky jsem do nich dala trošku toho prášku - asi lžičku, zamíchala jsem do kokosu. Péct do mírně zlatova, čas záleží na troubě. Mírně prochladlé sloupnout z papíru a pak pocákat čokoládovou polevou, pokud máte, jinak jsou dobré i bez. V plechové krabici vydrží několik dní, kolik to přesně nevím protože byly vždycky brzy snědené!
,
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 17. ledna 2017 v 18:19 | Reagovat

Svátky jsou sice za námi, ale čekají nás během roku různé oslavy.  K takovým příležitostem se nový  a dobrounký recept vždy skvěle hodí. 🥂🙋

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. ledna 2017 v 20:57 | Reagovat

Není nic jednoduššího, jsou lehké a měkké :-)

3 Majka Majka | Web | 18. ledna 2017 v 19:05 | Reagovat

Kokosky dělám obyčejně, tohle vypadá podstatně zajímavěji.

4 beallara beallara | Web | 19. ledna 2017 v 7:42 | Reagovat

Soptíček je marod a tak mu babička vyrobí mlsku, vypadají skvěle a bude zase nějaká změna.Děkuji za inspiraci, máme kokos rádi, moc :-P  :-P

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. ledna 2017 v 18:54 | Reagovat

[3]: Hlavně jsou měkké.. :-D  :-)

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. ledna 2017 v 18:56 | Reagovat

[4]: Chudinka Soptíček, copak - chřipka? Tady taky řádí :-( Budeme mlsat navzájem, u tebe jsem taky četla zajímavý receptík :-)  :-)

7 Alis Alis | Web | 22. ledna 2017 v 9:27 | Reagovat

Ahoj Růženko, receptík si schovám na vánoční pečení. Bílky zbydou pokaždé, tak je alespoń využiju

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. ledna 2017 v 16:18 | Reagovat

[7]: Já jich měla snad 12 :-)  :-) proto jsem mohla uspokojit všechny zájemce :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama