VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Zapečené brambory s cibulí a rajčaty (Patate cipolle e pomodori al forno)

22. května 2017 v 7:00 |  Přílohy
Pečené brambory s cibulí a rajčaty můžete použít buď jako přílohu což jsem udělala já nebo i jako samostatný pokrm. Příprava včetně zapékání vám zabere zhruba 3/4 hodiny, ale jak je pekáč jednou v troubě, nemusíte se o něj téměř starat!
**************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
800 gr brambor
2 větší cibule
3 rajčata nebo přibližně 15 cherry rajčátek
hrnek zeleninového vývaru
rozmarýn
oregano
pepř a sůl
olivový olej
hrst strouhanky a strouhaného parmezánu
sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku
***************************************************************************************************************************************
Brambory oloupeme, rozkrojíme podélně napůl a potom na asi půlcentimetrové plátky, to samé uděláme s cibulí. Vše dáme do studené vody aby brambory pustily škrob a cibule se trochu zbavila štiplavé chuti. Zatím omyjeme a nakrájíme i rajčata a vymažeme pekáč sádlem nebo jiným tukem.
Smícháme strouhanku se sýrem. Připravíme si zeleninový vývar - já jsem použila kostku.
Scedíme brambory a cibuli, promícháme s rajčaty, snítky rozmarýnu, lžičkou oregana, opepříme, osolíme a vložíme do pekáče.Dobře pokapeme olivovým olejem, vlijeme asi půl hrnku vývaru, posypeme polovinou směsi strouhanky a sýra a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°(horkovzduch).
Během pečení kontrolujeme aby se zelenina příliš nevysušila, eventuálně přilejeme vývar.
Asi po 20 minutách vyndáme z trouby, promícháme a posypeme zbytkem strouhanky se sýrem. Pečeme ještě asi 15 minut až vše hezky zezlátne.
Pokud máte doma "masožravce" lze přidat šunku, klobásu atd. Já jsem to podávala jako přílohu k telecí kotletě, jinak je dobré jakékoliv maso nebo i bez jako vegetariánské jídlo. Buon appetito! Usmívající se

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 22. května 2017 v 16:23 | Reagovat

Ahoj Růženko, tak tohle bude určitě moc dobrý. Ráda vyzkouším, bude alespoň příjemná změna :-)

2 Janinka Janinka | E-mail | Web | 22. května 2017 v 18:15 | Reagovat

Já bych do toho hodila kus slaniny a měla bych to jako hlavní jídlo, ani tu kotletku bych k tomu nepotřebovala :-D.
Máš to, jako vždycky, mňam! :-)

3 Božena Božena | 23. května 2017 v 13:51 | Reagovat

Brambory máme rádi, tak si počkám na nové a hned vyzkouším. Určitě přidám nějakou uzeninu a podávat se bude jako hlavní jídlo.

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. května 2017 v 15:39 | Reagovat

[1]: Ahoj Alenko, je to rychlovka a měla úspěch :-)  :-)

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. května 2017 v 15:39 | Reagovat

[2]: Díky :-)  :-) Slaninou určitě nic nezkazíš, naopak :-D

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. května 2017 v 15:41 | Reagovat

[3]: Já měla taky nové brambory, maso jsem dala vedle ale příště bude určitě "salsiccia" (italská klobáska)pečená spolu se zeleninou :-)  :-)

7 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 23. května 2017 v 17:05 | Reagovat

Maso tam být nemusí, ale kousek klobásky nebo slaniny bych také přidala. Zapečené brambory mám ráda s čímkoli :-)  :-P

8 Veronika Veronika | Web | 23. května 2017 v 19:38 | Reagovat

Klidně bez masa, to musí být hrozně dobrý a nádherně to musí vonět.

9 beallara beallara | Web | 23. května 2017 v 21:27 | Reagovat

Mňam, bože to je zase dobrota.
Píšu to vždy, já prostě brambory miluju, takže pro mě to bude o víkendu hlavní jídlo, nějak mám poslední dobou na maso nechuť, nějak ho nemusím :-P  :-P
A díky moc za skvělý recept :-P  :-P

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 24. května 2017 v 14:31 | Reagovat

[7]: Moje řeč! :-D Dají se přidat i cukíny nebo papriky..až bude sezona :-)  :-)

11 ruzena ruzena | E-mail | Web | 24. května 2017 v 14:32 | Reagovat

[8]: Ano, vonělo to hezky :-) A co teprve až se tam dá nějaká klobáska :-D

12 ruzena ruzena | E-mail | Web | 24. května 2017 v 14:33 | Reagovat

[9]: Určitě si pochutnáš, já dala maso protože přišel na oběd i syn, kolikrát ho taky vynecháme :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama