VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Drobenkový koláč s rikotou a meruňkami (Torta sbriciolata con ricotta e albicocche)

26. června 2017 v 7:00 |  Moučníky
Vedro nevedro, přece jen mi to nedalo a zapnula jsem troubu! Důvodem byla nejen chuť na ovocný koláč, ale i zajímavý recept který jsem našla na internetu a v neposlední řadě i rikota a krémový sýr které jsem onehdy koupila už nevím s jakým úmyslem a kterým vzhledem k blížícímu se odjezdu na dovolenou hrozil vyhazov do koše. Meruňky byly pěkně uzrálé a ostatní suroviny se běžně nachází doma, protože se jedná o klasický drobenkový koláč. Výsledkem byl osvěžující moučník který dost rychle zmizel!
*********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
300 gr mouky
130 gr másla
100 gr cukru
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli
citronová kůra
NÁPLŇ:
250 gr tvarohu
200 gr krémového sýra (typu Philadelfia)
3 lžíce moučkového cukru
1 vejce
citronová kůra
asi 300 gr vypeckovaných meruněk
**********************************************************************************************************************************************
Do mísy prosijeme mouku s práškem a špetkou soli, rozsekáme do ní tuhé máslo a rozdrobíme. Pak přidáme i cukr, citronovou kůru a rozkvedlané vejce. Znovu dobře promísíme a uložíme do lednice.
Mezitím připravíme náplň - utřeme vejce s cukrem, přidáme po částech rikotu se sýrem a trochu citronové kůry, mírně našleháme až vznikne hladký krém. Cukru můžete dát i víc, řiďte se svou chutí. Omyjte a vypeckujte meruňky. Formu vymažte tukem vsypte do ní polovinu drobenky (v tomto receptu bylo uvedené vejce, ale někde se do drobenky nepřidává), upěchujte a dejte na ní všechen krém. Ten pak pokladete meruňkami a posypeme zbytkem drobenky. Peče se při 170°asi 40 minut, krájejte až po úplném vychladnutí.
BUON APPETITO!Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 26. června 2017 v 7:37 | Reagovat

Drobenkový koláč znám. Pokud je čerstvé ovoce a v kombinaci s tvarohem, je velice osvěžující. Určitě se vyplatilo i ve vedru zapnout troubu. Vděční ochutnávači se vždycky najdou.
Hezký a klidný týden.
🏖 🏊 🏰 🥂

2 Eliss Eliss | Web | 26. června 2017 v 14:31 | Reagovat

Vypadá skvěle!!!

3 Alena T Alena T | 26. června 2017 v 20:17 | Reagovat

Lákavé, zrovna včera jsem pekla něco podobného s banánama tvarohem a rybízem :-)

4 Růžena Růžena | E-mail | Web | 26. června 2017 v 21:00 | Reagovat

[1]: Dík, týden bude opět horký :-)  8-) Myslím že troubě dám na nějakou dobu oddych :-D

5 Růžena Růžena | E-mail | Web | 26. června 2017 v 21:00 | Reagovat

[2]: Díky! :-)  :-)

6 Růžena Růžena | E-mail | Web | 26. června 2017 v 21:02 | Reagovat

[3]: To je určitě výborná kombinace :-) Ráda bych zkusila, ale nemáme tu rybíz! ;-)  :-)

7 Veronika Veronika | Web | 27. června 2017 v 17:15 | Reagovat

Nejprve potěšení pro oko, pak pro chuťové pohárky. Díky za receptík....

8 Růžena Růžena | E-mail | Web | 27. června 2017 v 20:34 | Reagovat

Dík, hezká definice :-)  :-)

9 beallara beallara | Web | 28. června 2017 v 19:57 | Reagovat

No meruňková nirvána, ta nikdy nezklame,dělám to bez toho tvarohu...tak příště ten tvarůžek přidám.
A přeju pěknou dovolenou :-)  :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 28. června 2017 v 21:49 | Reagovat

Díky :-)  :-) Koláč dělávám i bez tvarohu, ale takhle je takový skoro dortový :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama