VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Kakaové sušenky s rikotou a pomerančem (Biscotti al cacao con la ricotta e arancia)

23. října 2017 v 7:00 |  Cukrovi a drobné zákusky
Kakaové sušenky které vám dnes představím jsou další ze série "bez"... tentokrát bez vajec a másla. Objevila jsem je na Pinterestu jako hodně dalších a pokud mě nějaký zaujme a hlavně když je tam napsáno že "vyzkoušeno" s přilehlým komentářem, zkouším také. K receptům z internetu nemám zas tak úplnou důvěru, párkrát jsem si "naběhla" a většinou vařím podle starých kuchařek nebo blogerek o kterých vím, že opravdu vaří!
****************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
250 gr mouky
130 gr třtinového cukru
150 gr rikoty (tvarohu) nebo stejné množství jogurtu
50 ml rostlinného (nejlépe slunečnicového) oleje
1 plná lžička prášku do pečiva
40 gr kakaa bez cukru
špetka soli
špetka skořice
strouhaná kůra z jednoho pomeranče
nebo 1 - 2 lžíce jemně sekané kandované pomerančové kůry
************************************************************************************************************************
Do mísy prosijte mouku, kakao, prášek do pečiva, přidejte sůl, skořici a pomerančovou kůru a promíchejte.
Uprostřed utvořte důlek, do něj dejte rikotu nebo tvaroh, přilejte olej a s pomocí vidličky začněte zadělávat těsto - hezky od prostředka míchejte a přidávejte od krajů sypké ingredience, kdyby se vám hmota zdála příliš hustá, přidejte 1-2 lžíce pomerančové šťávy nebo mléka. Vyklopte na vál a zpracujte rukama na hladké těsto, pak na plech vyložený pečicím papírem tvořte malé kuličky které můžete zploštit vidličkou a udělat jim vroubky nebo nechat jak jsou. Pečte ve vyhřáté troubě na 170°asi 15 minut. Vychladlé pocukrujte moučkovým cukrem.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Lydie Lydie | 23. října 2017 v 11:46 | Reagovat

Recept i výsledek vypadá zajímavě. Určitě to bude chutné. :-) /dopsala jsem komentík ještě k té návštěvě Říma/

2 ruzena ruzena | E-mail | Web | 23. října 2017 v 20:18 | Reagovat

Jsou velmi jedlé a taky velmi rychle hotové :-) Takové recepty mám nejradši :-D Komentář jsem četla a taky odpověděla tam, rada se hodí i mě, na příští návštěvu, díky! :-)

3 beallara beallara | Web | 24. října 2017 v 8:53 | Reagovat

Co tobě budu líčit...v sobotu jsem pekla tvoje cookies, soptíček si nosil v každé ruce a dělal ...dobrý, babííí, dobrý...chceš lepší vizitku :-P  :-P  :-P
Tento recept jako když najdu, podám referát. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 24. října 2017 v 22:00 | Reagovat

[3]: Lepší "complimenti" jsi mi nemohla napsat!! :-D  :-D

5 Lydie Lydie | 25. října 2017 v 13:08 | Reagovat

Pod článkem o Římě jsem Ti napsala ještě nějaké poznámky.

6 Božena Božena | 25. října 2017 v 17:11 | Reagovat

Sušenky jsou v tuto roční dobu to nejlepší k čajíčku. Vyzkouším všechny recepty, zima bude dlouhá. Díky.

7 Janinka Janinka | E-mail | Web | 25. října 2017 v 17:13 | Reagovat

Moc ti děkuju za recept, poslední dobou je máslo a vejce taková vzácnější surovina, takže se to docela hodí :D.
Co takhle přemýšlím, jsi jediná blogerka, od které mám v počítači tolik záložek na recepty :-).

8 Růžena Růžena | E-mail | Web | 25. října 2017 v 18:12 | Reagovat

[5]: Díky, odpověděla jsem :-) Vidím že máš Itálii projetku křížem krážem, já třeba na jihu nikde nebyla.. nejjižnější je právě Řím a pak Formia ale to už je strašně dávno... :-)

9 Růžena Růžena | E-mail | Web | 25. října 2017 v 18:13 | Reagovat

[6]:Já peču jak o závod :-D  Přes den je ještě teplo, ale ráno a večer vůbec ne! :-)

10 Růžena Růžena | E-mail | Web | 25. října 2017 v 18:18 | Reagovat

[7]: Slyšela jsem něco o zdražení másla.  Tady zas máme vegany, cholesteroly atd. :-D takže zkouším alternativní recepty 😄 Jsem moc ráda že ti přijdou vhod mé produkty :D  :D Já zas díky tobě pochopila jak dělat falešný patchwork :-P

11 beallara beallara | Web | 1. listopadu 2017 v 11:22 | Reagovat

Technická...mouka hladká ?
O víkendu jdu do nich :-P

12 Růžena Růžena | E-mail | Web | 1. listopadu 2017 v 11:47 | Reagovat

Dala jsem hladkou, tady jiná není.. mám kilo polohrubé ale šetřím si ji na knedlíky :D Pak mi dej vědět jak chutnalo :-P

13 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 23:15 | Reagovat

Další recept na vyzkoušení, jen mít strávníky. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama