VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Vepřová panenka se zeleným pepřem a smetanou (Filetto di maiale al pepe verde e panna)

13. listopadu 2017 v 7:00 |  Maso a drůbež
Vepřová panenka se zeleným pepřem a smetanou je jídlo které máte hotové za pár minut a chutná i těm, kdo milují omáčky. Ingrediencí pár, pokud se vám zdá panenka moc drahá dobře poslouží i vepřové plátky, stačí když budou měkké a vhodné pro rychlou úpravu - v tom případě by měly být spíš menší a nepříliš tenké.
Dále je zapotřebí použít zelený pepř v nálevu, je měkčí. Může být i černý i když se zeleným je pokrm jemnější a lépe se hodí ke kombinaci se smetanou.
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 gr vepřové panenky
3 polévkové lžíce zeleného pepře v nálevu
200 ml tekuté smetany (šlehačky) nebo smetany na vaření
3 lžíce másla (nebo olivového oleje)
3 polévkové lžíce brandy nebo koňaku
sůl
******************************************************************************************************************************************
Kuličky zeleného pepře vyjměte z nálevu, zhruba polovinu dejte na prkénko a trochu rozdrťte pomocí paličky na maso, zbytek nechte vcelku. Maso osolte a přitlačte na něj rozdrcený pepř. Dejte opéct na pánev s horkým máslem (olejem, pro ty kdo preferují lehčí verze - já dávám většinou od každého trochu) a opékáme asi 2 minuty na každé straně. Když je maso opečené, vyjměte jej a uložte na nahřátý talíř. Do pánve přilijte koňak nebo brandy - ne rum, je příliš aromatický - nechte povařit aby se odpařil alkohol (pozor na plamen!), dejte zbytek pepře, zalijte smetanou, vložte opečené maso, nechte krátce prohřát a hned podávejte. Jako příloha jsou vhodné opékané brambory nebo hranolky. Získáte velmi chutný a časově nenáročný pokrm. DOBROU CHUŤ! Usmívající se

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Božena Božena | 13. listopadu 2017 v 8:04 | Reagovat

Vepřová panenka nezklame v jakékoliv podobě. Tvůj recept se mi líbí a ještě navíc, jídlo je za chvilku hotové. Přiznám se, že o zeleném  pepři v nálevu, jsem slyšela až teď od tebe. Používám ho při vařeni, ale jen kuličky bez nálevu. Musím se podívat v obchodě, jestli se tady vůbec něco takového prodává. 🥩 🍟 🌹 🙋 ;-)

2 Janinka Janinka | E-mail | Web | 13. listopadu 2017 v 8:16 | Reagovat

Fantazie! Vepřovou panenku s manželem zbožňujeme, i když si jí dopřáváme velice zřídka :-).

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. listopadu 2017 v 18:24 | Reagovat

[1]: Možná by stačil i ten normální, jen bude tvrdší. V nálevu změkne a dá se lépe jíst. Třeba by stačilo ho namočit? Nálev je myslím voda s trochou octa, je trochu nakyslý. :-)

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. listopadu 2017 v 18:26 | Reagovat

[2]: My jí děláme docela často, stojí o dost méně než hovězí a je krásně měkká (to víš, zuby!) :-D

5 babciny-recepty babciny-recepty | E-mail | Web | 14. listopadu 2017 v 23:13 | Reagovat

Panenku máme rádi, je to opravdu rychlovka a výborná. ;-)

6 Růžena Růžena | E-mail | Web | 16. listopadu 2017 v 7:57 | Reagovat

A musím říct že tahle úprava mě velice lahodila 😂 👍

7 Eliss Eliss | Web | 17. listopadu 2017 v 13:24 | Reagovat

Smetanové omáčky nemusím tak bohužel nic pro mě :-)

8 Mirka Mirka | Web | 17. listopadu 2017 v 16:49 | Reagovat

Růženko ta panenka je určitě dobrá,zkusím někdy vyzkoušet. S Libuškou jsme dostávaly obě tak hnusné komentáře,že jsem s tím chtěla skončit,ale že mě Jitka-yorga strašně moc s blogem před 6sti lety pomohla,tak jsem si řekla,že z boje neuteču. Ten kdo píše takové,jak řekl dnes Zeman na internetu,že jsou to lidé nešikovní a hloupý a nic neumí,ano správně závist.. Měj se hezky.Miluš- bude Mirka--- :-)

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 16:13 | Reagovat

[7]: Té smetany tam není moc, ale panenka je dobrá třeba jen obalená pancettou (slaninou) a opečená narychlo :-P

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 16:26 | Reagovat

[8]:Díky :-) Byla by škoda blog nechat jen kvůli lidem kteří si zřejmě léčí své problémy tím, že chtějí naštvat ostatní. Nejvíc jim asi vadí když je někdo spokojený, a ještě mu to  ostatní přejí :-? Mě psal někdo plky na celou stránku, vůbec se to netýkalo věcí na blogu ani mé osoby, ale takové ty fantasmagorické úvahy na celou stránku, samozřejmě anonym pod nějakou zkratkou. Hned jsem je vymazala a zablokovala odesílatele. Pak to zkusil/a/ pod jiným pseudonymem ale když zjistil/a/ že ty bláboly mažu a jeho /jí/ blokuju, už byl klid. :-D

11 Jitka Jitka | Web | 19. listopadu 2017 v 17:57 | Reagovat

[3]:Zelený pepř ve slaném nálevu se u nás prodává. Sklenička stojí kolem třiceti korun.

12 Jitka Jitka | Web | 19. listopadu 2017 v 17:58 | Reagovat

Takto upravenou vepřovou panenku mám ráda s americkými bramborami. :-)

13 ruzena ruzena | E-mail | Web | 19. listopadu 2017 v 21:53 | Reagovat

[11]: Tak to bude ten samý co se prodává tady, možná přidávají i trochu octa. Je krásně měkký, dobře se s ním pracuje. Taky jsem udělala s bramborem a zrovna dnes byla repríza 😋😋

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama