VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Ciocco-crock

15. prosince 2017 v 22:13 |  Cukrovi a drobné zákusky
Většina z vás má jistě napečeno, ale pokud by jste potřebovali nějaký rychlý recept mám pro vás jeden, který jsem našla na italském Pinterestu - zaujalo mě jméno, ciocco-crock (čte se čoko krok).
Cukroví jako takové se zde na Vánoce nepeče, když tak třeba jen jeden druh a většinou jako dárek, plné mísy cukroví neznají, pokud si chtějí dopřát, koupí si drobné sušenky nebo různé krémové kousky už hotové.
Na italských vánočních stolech trůní Panettone nebo Pandoro o kterých se zmiňuji v minulém článku.
Příprava dnešního mlsku je velice jednoduchá, žádné formičky nebudete potřebovat, vlastně se jedná jen o rozkrájenou placku :-) Chuť je ale velmi dobrá, udělala jsem podle originálu, jinak lze obměňovat a můžete využít i zbylé ořechy, oříšky, mandle, různé druhy čokolády apod.
*********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
250 gr hladké mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva
125 gr másla
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
110 gr třtinového cukru
100 gr hrozinek
70 gr hořké čokolády
******************************************************************************************************************************************
Hrozinky dejte namočit do vody nebo rumu, pokud chcete tuto pasáž urychlit, spařte je horkou vodou.
Čokoládu nasekejte nožem nebo v mixéru ale ne na moc drobné kousky. Rozložte na alobal, dobře zabalte a dejte do mrazáku alespoň na 15 minut, tím se docílí toho, že se při pečení nespálí.
Změklé máslo utřete s cukrem, vmíchejte jedno po druhém žloutek a vejce, pak mouku prosátou s práškem do pečiva a solí a nakonec vmíchejte hrozinky a čokoládu. Zpracujte rychle těsto a nechte odpočinout aspoň půl hodiny v lednici. Pak rozdělte na 2 části a na pečicím papíře vyválejte dvě tenké placky, asi 4 mm, v troubě trochu naskočí.
Lépe se vyvalují když těsto přikryjete papírem nebo potravinářskou folii i zvrchu a rozválíte, tvar nemusí být pravidelný. Peče se při 165°na horkovzduch asi 15 - 16 minut, až jsou mírně zlatavé.
Vyndat z trouby, nechat chvilinku stát a hned krájet ostrým nožem (osvědčil se mi pilkový) na čtverečky, obdélníčky nebo kosočtverce. Sundat i s papírem z plechu na mřížku a nechat vychladnout, pak pocukrovat.
Hned po upečení jsou křupavé, pak změknou, dobré jsou v každém případě a nepotřebují ani uležet!
V plechové krabici vydrží bez problémů do Vánoc pokud je někdo neobjeví dřív Usmívající se

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 16. prosince 2017 v 8:34 | Reagovat

Ukládám si na příští rok, nic nedělám, mám osm druhů a konec, žádné barokní tvary po vánocích :D  :D  :D

2 Alis Alis | Web | 16. prosince 2017 v 16:42 | Reagovat

Ahoj Růženko, to je zajímavý receptík. určitě stojí za vyzkoušení :-)

3 Božena Božena | 16. prosince 2017 v 16:51 | Reagovat

Určitě skvělá dobrota. 🍪 Ukládám receptík na povánoční čas. Stejné obavy jako Simča. Ta je štíhlounká, ale  já už nemoderní, skoro barokní tvary mám, tak musím mlsat oparně.
Hezký adventní víkend. 🎄 ❄️ 🙋

4 Janinka Janinka | E-mail | Web | 16. prosince 2017 v 18:33 | Reagovat

Samý dobrý věci v tom jsou, to je něco pro mě! Díky ti za tip! :-)

5 Ježurka Ježurka | Web | 16. prosince 2017 v 18:50 | Reagovat

Určitě to bude výborné, ale já jsem letos už také svoje pečení zakončila. Moc toho nedám, peče hlavně dcera. Ale jinak chválím.

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 14:39 | Reagovat

[1]: Dneska byla premiéra - cukroví :-) Tohle chutnalo, příště zdvojnásobím dávku. Myslím že barokní tvary ti nehrozí, stačí nepřehánět, jen od každého trochu 😋

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 14:41 | Reagovat

[2]: Je to tzv.recept pro nečekané návštěvy - než ti dojedou domů, je hotovo! :-D

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 14:42 | Reagovat

[3]: Zrovna tenhle recept moc kalorií nemá - a jsou v něm vaše oblíbené hrozinky! :D  :-D

9 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 14:46 | Reagovat

[4]: Ano, je tam chuťově skvělá sestava 😋 Ani jsem netušila jak jde čokoláda s hrozinkami dobře dohromady. :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 17. prosince 2017 v 14:47 | Reagovat

[5]: Díky! Tady je všechno pečení jen na mě, ale dělám to ráda :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama