VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Maso na cibuli s opečenou zeleninou

7. ledna 2018 v 15:54 |  Maso a drůbež
Máte po vánocích plná bříška? Ale něco se jíst musí, že.. Našla jsem recept, který zasytí, ale nepřidá moc kalorií, je chutný a rychle připravený - u plotny jsme již strávili času dost. Zeleninu jsem použila zmrazenou, nyní je k dostání po celý rok i čerstvá, ale tu si raději koupím až bude její správné období.Dál budete potřebovat jen libové maso, nejlépe kuřecí, nebo i libové vepřové a pěkně velkou cibuli nebo dvě menší. Trochu vývaru, lze přidat i pár lžic rajského protlaku nebo drcená rajčata, oregáno a může se začít.
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 gr kuřecího masa (prsíčka) nebo libové vepřové
pár lžic olivového nebo jiného rostlinného oleje
2 menší nebo 1 velká cibule
zmrazená zeleninová směs - já měla brambory, lilek, cukiny, rajčata, papriky
vývar na podlití
pár lžic neochuceného rajskéh protlaku nebo drcených rajčat v konzervě
oregáno
sůl a pepř
*********************************************************************************************************************************************
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a krátce na sucho ogrilujeme, mírně osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky, vložíme na olej a dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 10 - 15 minut. Pokud by začala hnědnout, přilijeme pár lžic vývaru, ale opatrně aby se "neutopila". Mezitím si připravíme zeleninu - použila jsem zmrazenou zeleninovou směs - brambory, papriky, cukiny a lilky, vše nakrájené na malé kostky. Na pánev jsem dala asi 2 lžíce oleje a na vyšším plameni opekla zeleninu asi 10 minut, moc jsem nemíchala, jen občas obrátila špachtí. Po upečení osolit a opepřit podle chuti.
Maso můžete nechat vcelku nebo nakrájet na kousky a pak vložíte do cibulové omáčky, přidáte trochu rajského protlaku, oregáno a necháte prohřát. Nepoužívám žádné zahuštění moukou, stačí cibule. Podáváme s opečenou zeleninkou. BUON APPETITO! Usmívající se

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Aurora Borealis Aurora Borealis | Web | 8. ledna 2018 v 17:14 | Reagovat

tak já jsem vegeterián :D

2 Božena Božena | 8. ledna 2018 v 17:42 | Reagovat

Máš pravdu, všichni jsme po svátcích napapkaní. Tvůj recept je to pravé, co teď hledám na vaření. Dnes jsem měla kuřecí bábovku se zeleninou a inspirovaná Simonkou, začínám pokus a boj s nadváhou. Pokud máš takových receptů víc, sem s nimi.  🏃‍♀️ 🤸‍♀️ 🚴‍♀️
Díky. 🤗

3 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. ledna 2018 v 12:47 | Reagovat

[1]: Tak pro tebe jen tu zeleninku :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 9. ledna 2018 v 12:49 | Reagovat

[2]: Po svátcích se to podobnými recepty jen hemží - v televizi, časopisech...
Dobře děláš, Simonka je skvělá a hlavně pravdivá inspirace!👌👍 :-)

5 beallara beallara | Web | 10. ledna 2018 v 8:09 | Reagovat

Děvčata, no a tohle je skvělá mlaskačka, já si do toho přidávám skvělá italská cherry rajčátka, která k nám vozí Lidl, nemají chybu, jsou dochucená bazalkou, česnekem, no Italové, co bych byla překvapená. :-P  :-P  :-P
I já se po vánocích snažím o očistu, přeci jen bylo cukroví, štola a zase štola a vanilkové rohlíčky, ještěže mám Soptíčka, který to poctivě zkonzumoval.
Přeji všem skvělý start, hlavně nehladovět !!!, jíst pětkrát denně, mnoho zeleniny přidat, pít hlavně vodu a trochu pohybu.
Krásné dny a držím palce :-)

6 Ježurka Ježurka | Web | 10. ledna 2018 v 14:23 | Reagovat

Pozorně jsem prostudovala tento recept a určitě to bude dobrota, kterou bych také někdy mohla vyzkoušet. Dnes jsem vařila bezmasý oběd, který miluje manžel. Chlupaté knedlíky se zelím a cibulkou. Snědl sedm "blbounů" a ani maso nepotřeboval. :-)

7 ruzena ruzena | E-mail | Web | Čtvrtek v 11:30 | Reagovat

[5]: Máš pravdu, když se hladoví nakonec se sní na co se přijde. Asi nejlepší je středozemní dieta, kde nechybí nic a hlavně nemáš hlad! Já až na vyjímky  nezahušťuji, stačí přidat dostatek zeleniny. :-)

8 ruzena ruzena | E-mail | Web | Čtvrtek v 11:33 | Reagovat

[6]: To bych si taky dala!😋 Masu nijak zvlášť nefandím, když už ho dělám, dám si jen malý kousek. Je tolik dobrých receptů bez masa! :-P

9 Janinka Janinka | E-mail | Web | Pátek v 9:23 | Reagovat

Cibule a maso, to je kombinace podle mého gusta, mňam! :-)

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | Pátek v 21:29 | Reagovat

I podle mého, dělám i malé dušené cibulky jako přílohu a je to dobrota :-P :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama