VÍTEJTE NA MÝCH STRÁNKÁCH

Vítejte na mých stránkách www.nejenhackovani.blog.cz. Jak sám titul napovídá, bude v nich řeč o háčkovaní a jiných ručních pracích, recepty a ostatní ženské zábavy. Doufám, že se vám u mě bude líbit.
Pokud budete mít zájem o nějaké návody, jsem k dispozici na e-mailové adrese ruzena60@hotmail.com. Děkuji za návštěvu, Růžena

Křupavé kuře s brambory (Pollo croccante con patate)

12. února 2018 v 7:00 |  Maso a drůbež
S recepty na pečené kuře je to asi jako s knedlíky, omáčkami, bábovkami...každá kuchařka nebo kuchař mají ten svůj osvědčený. Obvykle dělám klasiku, tentokrát jsem zkusila malou obměnu, kuře s křupavou krustou, pečené spolu s brambory.. a mělo úspěch!
Používám většinou jen stehýnka, protože u nás doma každý preferuje právě tuto část, tak proč se dohadovat, že..
Voňavá a křupavá krusta je dána směsí strouhanky, strouhaného parmezánu ochucená a ovoněná bylinkami.
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
4 větší kuřecí stehna
4 velké brambory
6 lžic strouhanky
6 lžic strouhaného parmezánu
šalvěj a rozmarýn (i sušený)
2 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
sůl a pepř
*********************************************************************************************************************************************
Pekáček vytřete olejem a vložte mírně osolená stehna která potřete olejem i svrchu. Oloupejte brambory a nakrájejte je na přibližně stejné kousky,dobře proláchněte studenou vodou a vložte do pekáče. Na kuře i brambory vlijte půl skleničky vody. Česnek oloupejte, nakrájejte na jemné plátky. Pokud vám jeho aroma vadí, rozkrojte jej podélně a vyjměte střed - je to právě on, který způsobuje, že se česnek hůř tráví - nebo jej můžete vynechat.
V misce smíchejte strouhanku, parmezán, sůl, pepř a rozdrcený rozmarýn se šalvějí (asi 2 plné lžíce), plátky česneku a posypte kuře i brambory. Pokapejte zbytkem oleje a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°asi 35 - 40 minut. Posledních 5 minut můžete zapnout gril.
Pokrm nemusíte během pečení obracet, upeče se stejnoměrně. Někdy přidám i pár rozpůlených cherry rajčátek a místo česneku na jemno nakrájenou šalotku. BUON APPETITO!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 beallara beallara | Web | 12. února 2018 v 7:04 | Reagovat

A já bych ještě doplnila...celé to zapijeme třetinkou dobře vychlazeného plzeňského zlatavého moku :-P

2 Božena Božena | 12. února 2018 v 8:25 | Reagovat

My také většinou kupujeme stehna, celé kuře jen, pokud ho chci péct nadívané. Křupavá kůžička, to je to nejlepší. Do marinády přidáváme ještě med, výsledek je ještě zlatější a křupavější. To tvé vypadá moc lákavě. 🐓 🐣 🍺

3 Janinka Janinka | E-mail | Web | 12. února 2018 v 16:23 | Reagovat

Tak to vypadá naprosto božsky, kdyby mi to tak někdo uvařil... :-D

4 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. února 2018 v 18:11 | Reagovat

[1]: Správně!! :-D Tady spíš skleničkou Chianti, ale pivínko je taky na místě :-D

5 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. února 2018 v 18:14 | Reagovat

[2]: Kuře s nádivkou jsem dělala asi před dvěma týdny - na tu se těší zvlášť kluci :-) Medovou marinádu musím zkusit, jinak máme křupavou kůžičku rádi u grilovaného kuřete, ale to kupujeme. Ať žije kuře 100x jinak! :-P

6 ruzena ruzena | E-mail | Web | 12. února 2018 v 18:15 | Reagovat

[3]: Ono se to vlastně uvaří (upeče) samo! Stačí naskládat do pekáče, podlít, posypat a pak jen čekat a občas kontrolovat :-)  :-D

7 Magicmax Magicmax | E-mail | Web | 12. února 2018 v 20:48 | Reagovat

Doufám, že jste si pochutnali na tom i na dalších věcech. :)

8 Růžena Růžena | E-mail | Web | 12. února 2018 v 22:45 | Reagovat

Ano, na blog dávám jen to co chutnalo! :-D  :-P

9 Janinka Janinka | E-mail | Web | 13. února 2018 v 11:08 | Reagovat

[6]: To je pravda. Jdu to prostudovat podrobněji, jestli to kuře s bramborama ještě neumí skočit do toho pekáče samo :-D :-D.
Ne, vážně, docela mě to nalákalo, vypadá to velice jednoduše a jedle :-).

10 ruzena ruzena | E-mail | Web | 13. února 2018 v 20:30 | Reagovat

Kdyby to nebylo jednoduché, jdu od toho :-) Představ si, že bys musela honit kuře po dvoře, zabít, vykuchat, oškubat - pak by se dalo mluvit o pracném receptu! :-D  :-P :D

11 Iva Iva | E-mail | Web | 20. února 2018 v 22:23 | Reagovat

Další super receptík. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama